Altındağ'dan Hatay'da bulunan Suriyeli çocuklara karne hediyesi

Altındağ'dan Hatay'da bulunan Suriyeli çocuklara karne hediyesi

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Altındağ Gençlik Merkezi, anlamlı bir projeyi hayata geçirdi. Türkiye’de eğitim gören savaş mağduru Suriyeli yetim çocuklara Ankara’dan Hatay Yayladağı’na karne hediyesi gönderdi.

Altındağ Gençlik Merkezi görevlileri ve gönüllüleri, “Tanımadığımız İnsanlara da İyilik Yapabiliyor Muyuz?” parolasıyla yola çıkarak, kısa sürede hazırladıkları el emeği hediyeleri, Hatay Yayladağı’nda eğitim gören 78 savaş mağduru yetim çocuğa karne hediyelerini ulaştırdı. Dün karnelerini alan çocukların gözlerindeki mutluluk ise görmeye değerdi.

HEDİYELER KISA BİR ZAMANDA HAZIRLANDI

Hediyelerin bir haftadan kısa bir süre içerisinde hazırlandığının altını çizen Altındağ Gençlik Merkezi görevlilerinden Aynur Aydın, “Bu başarı sadece biz çalışanların değil, gönüllülerimizin de başarısı. Küçük çocuklarımız, üniversitelerde okuyan gençlerimiz ve eğitmenlerimiz hep birlikte çalıştık ve başardık.” dedi.

altindagdan-suriyeli-cocuklara-karne-surprizi-ara.jpg

HER HEDİYENİN BİR ANLAMI VAR

Soğuk kış günlerinde içleri ısıtan projedeki hediyelerin hepsinin farklı anlamlar taşıdığını belirten Aynur Aydın, ellerinden geldiğince çocukların ayaklarının üşümemesi için çoraplar gönderdiklerini söyledi. Çocukların anı ve hatıra olarak saklayabilecekleri baykuş temalı küçük anahtarlıklar da hazırladıklarını belirten Aydın, “Hediye paketimizin içinde çoraplar ve anahtarlıklar dışında dil baskı çubuklarımız var. Bu çubukları biz ebru sanatı ile süsledik. Ahşap dağlama tekniği sayesinde bütün çocukların sınıfları ve isimlerini teker teker dağladık. Eğitim ve öğretimin en önemli aracı olan kalemler alıp, onların üzerine işlemeler yaptık. Aynı zamanda ellerimizle bileklikler ördük.” şeklinde konuştu.

Ayrıca, bu projenin yaptıkları ilk proje olmadıklarına değinen gençlik merkezi yetkilileri, daha önce de birçok sosyal projeye imza attıklarını ve bundan sonrada bu tarz proje hazırlamaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Salih ÇİFCİ / İLKSAYFA

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.