Altındağ’ın Misafirhanesi Evlerini Aratmıyor

Altındağ’ın Misafirhanesi Evlerini Aratmıyor

Altındağ Belediyesi Hasta ve Hasta Yakınları Anafartalar Konuk Evi, Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen hastalara ve yakınlarına ücretsiz olarak barınma imkanı sunuyor.

SİNAN KAYA / HABERVAKTİM

Halka yaptığı hizmetlerle sürekli gündemde olan ve herkesin beğenisini üzerine toplayan Altındağ Belediyesi hizmette sınır tanımıyor. Dar gelirli ve yardıma muhtaç olan herkese yardımcı olan Belediye’ye il dışından Ankara’ya tedavi için gelen hasta ve yakınlarına ücretsiz olarak konaklama imkanı sunuyor. 4 yıldızlı otelden hiçbir farkı olmayan Altındağ Belediyesi Hasta ve Hasta Yakınları Anafartalar Konuk Evi’nde Türkiye’nin dört bir yanından gelip misafir olan vatandaşlar, belediyenin kendilerine sunmuş olduğu bu hizmetten çok memnun.

HİÇBİR ÜCRET TALEP ETMİYORUZ
Altındağ Belediyesi Hasta ve Hasta Yakınları Anafartalar Konuk Evi’nin kapılarını Habervaktim’e açan Altındağ Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Mehmet Kangırtay, Türkiye’nin herhangi bir yeniden tedavi için Ankara’ya gelen ve kalacak yeri olmayan vatandaşlardan hiçbir ücret talep etmeden, hastane ve tedavi işlemleri bitene kadar hiçbir ücret talep etmeden konuk evinde misafir ettiklerini kaydetti. Amaçları il dışından Ankara’ya gelen hasta ve hasta yakınlarının barınma ihtiyaçlarını en iyi şekilde gidermek olduğunu söyleyen Kangırtay, “Belediye olarak vatandaşlara 2005 yılından beri konuk evi hizmeti veriyoruz. Daha önce 3 farklı yerde olan bu hizmetimizi 2012 yılında Altındağ Belediyesi Hasta ve Hasta Yakınları Anafartalar Konuk Evi adı altında hepsini birleştirdik ve şimdi tüm misafirlerimize burada hizmet ediyoruz. Altındağ ilçesi sınırları içinde 17 tane büyük hastane var ve bu hastanelere Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşlar geliyor. Özellikle doğu bölgelerinde gelen vatandaşlarımızın Ankara’da kalacak yerleri olmadığı için bizim konuk evine başvuruyorlar ve biz de onların hastaneyle işlemleri bitene kadar misafir ediyoruz. Ayrıca bu faaliyete başladığımız 2005 yılından bu yana 256 bin kişiyi misafir ettik” diye konuştu.  

EV ORTAMLARINI ARATMIYOR
Altındağ Belediyesi’nin 2005 yılından bu yana hizmete açtığı konuk evleri hizmeti sayesinde Ankara’ya tedavi için gelen hasta ve yakınlarının artık banklarda, hastane bahçelerinde uyumadığını belirten Kangırtay, “Anafartalar Konuk Evi’nde kalan tüm vatandaşlarımız, bizim misafirimiz olduğu sürece kendisine evini aratmayacak şekilde hizmet sunuyoruz. 10 yıldır bu hizmeti vatandaşlarımıza sunuyoruz ve şimdiye kadar en ufak bir tatsız olayla karşılaşmadık. Konuk evi olarak insanların mahremiyetine önem verdiğimiz için 4 katlı misafirhanemizin bir katında sadece erkek misafirler, bir katında sadece bayan misafirler bir katında ise ailesi ile gelen misafirlerimiz kalıyor. Tek kişilik odalarımız olduğu gibi üç kişinin de kalabileceği ve içinde her şeyi olan odalarımız da mevcut. Onun için herkes kaldığı odalarda kendisini çok rahat ve güvende hissediyor. Konuk evimizin en üst katında ise misafirlerimizin kendilerine istedikleri yemekleri yapmak için ve içinde mutfak adına her şeyin bulunduğu büyük bir mutfağımız var. Misafirlerimiz burada kendileri istedikleri yemekleri yapıp yiyorlar. Çünkü her bir hastanın ayrı bir yiyeceği olduğu için yemek yapma işlerini kendilerine bırakıyoruz” dedi.

4 YILDIZLI OTELDEN TEK FARKIMIZ VATANDAŞTAN ÜCRET ALMAMAK
Toplamda 98 kişilik bir kapasiteye sahip olan Altındağ Belediyesi Hasta ve Hasta Yakınları Anafartalar Konuk Evi’nde vatandaşa verilen barınma hizmeti kalitesinin Ankara’da hizmet veren başka konuk evi veya şefkat evinde verilmediğine dikkat çeken Kangırtay, “4 yıldızlı bir otelden tek farkımız; onlar ücret alıyor biz ise vatandaşa ücretsiz barınma hizmeti sunuyoruz. Ayrıca vatandaşlara verdiği hizmet alanında ve kalite anlamında Ankara’da bizim konuk evi tektir diyebilirim. Bizim konuk evinin hizmetlerini duyan ve başka konuk evinde ya da şefkat evinde kalan vatandaşlar oralardan çıkıp bizim konuk evine başvuruyorlar. Konuk evimiz bu yüzden her gün yüzde yüz doludur. Bizde hatır gönül işleri de yok, misafirhanemizde yer varsa bize başvuran kişi kriterlerimizi karşılıyorsa bizde kalabilir. Yer varsa var yoksa da yok. Yerimiz yoksa benim misafirim kardeşim ya da akrabam geliyor diyen hiçbir bürokrata ya da eş dostlarımıza ayrı bir inisiyatif tanımıyoruz. Tek yaptığımız şey onlara başka yerde kalması için yardımcı olmaktır” şeklinde konuştu.  

AİLELER BU İŞE VESİLE OLAN HERKESE DUACI
Türkiye’nin dört bir yanından konuk evinde misafir olarak kalan aileler, belediyenin kendilerine ücretsiz olarak sundukları konaklama imkanlarından çok memnun olduklarını kaydettiler. Karabük’ten gelen Mehmet amca ve eşi uzun süredir hastalarının Ankara İbni Sina Hastanesinde yoğun bakımda olduklarını belirterek, “Burada kalacak yerimiz yoktu. Bize bu imkanı sağlayan Altındağ Belediyesi’ne ne kadar teşekkür etsek azdır. Allah bu işte emeği olan herkesten razı olsun” dedi. 20 günden fazladır çocuklarının tedavisi için Kütahya’dan Ankara’ya gelen Ali Kuş ve eşi ise, Altındağ Belediyesi’nin kendilerine bu kadar zamandır ücretsiz olarak barınma imkanı sunduğundan dolayı çok teşekkür ettiğini ve herkese duacı olduğunu söyledi. Çocukları beyin hastalı olan ve insanda tüm vücudu dirençsiz hale getiren Subakut Sklerozan Panensefalit (SSPE) hastalığına yakalanan üç Vanlı aile ise günlerdir Konuk evinde misafir kaldıklarını belirterek, “Bize burada evimizi aratmayacak şekilde hizmet veren Konuk evi yetkililerine ve Altındağ Belediyesi yetkililerine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Hepsinden Allah razı olsun. Biz uzaktan geldik ailemiz ailemizden çoluğumuzdan çok uzaktayız. Ailemizle birlikte olmasak da konuk evinde kendimizi evimizde yaşıyor gibi görüyoruz” ifadelerini kullandılar.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.