Altınköy Açık Hava Müzesi nerede, nasıl gidilir, girişler ücretli mi?

Altınköy Açık Hava Müzesi nerede, nasıl gidilir, girişler ücretli mi?

Ankara Altındağ’da bulunan Altınköy açık hava müzesi insanların ilgisini çekmeye devam ediyor. Peki, Altınköy Açık Hava Müzesi nerede, nasıl gidilir, girişler ücretli mi?

İnsanlara 100 yıl öncesinin köy hayatını tanıtmayı amaçlayan Altınköy Açık Hava Müzesi çeşitli gelenekleri de yaşatmayı amaçlamaktadır. Peki, Altınköy Açık Hava Müzesi nerede, nasıl gidilir, girişler ücretli mi?

ALTINKÖY AÇIK HAVA MÜZESİ NEREDE?

Ankara’nın Altındağ ilçesinde yer alan müze Türkiye’nin ilk açık hava müzesi olma özelliğini taşımaktadır. Konum olarak şehir merkezinin biraz dışında bulunan müzeye ulaşım otobüsler aracılığı ile gayet kolaydır.

altinkoy-acik-hava-muzesi-nerede-nasil-gidilir-girisler-ucretli-mi-2.jpg

MÜZE’NİN İÇERİSİNDE NELER VAR?

500 Dönümlük bir arazinin üzerine yapılan müzede 100 yıl önceki köy hayatında bulunan her şey bulunuyor. Köy kahvesi, Muhtarlık binası gibi yapılar mevcut. Hem ziyaret amacı hem de sosyalleşme amacı ile gidilebilecek müze insanları biraz da olsun şehir hayatından uzaklaştırıp geçmişin köy hayatını görmelerini amaçlanıyor.

GİRİŞLER ÜCRETLİ Mİ?

Müzeye girişlerde öğrenci ve tam olmak üzere iki tip ücretlendirme var. Öğrenciler için ücretlendirme 3TL iken tam bilet ise 9 TL. Müze kart ise geçersizdir.

ALTINKÖY’E NASIL GİDİLİR?

Bölgeye otobüsler ile gitmek gayet kolaydır. 312 ve 321 numaralı hatları kullanarak ulaşım sağlanabilir.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.