Altınok: Üniversite öğrencilerimize ulaşım ücretsiz olacak

Altınok: Üniversite öğrencilerimize ulaşım ücretsiz olacak

Bağlıca Cumhur İttifakı Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, “31 Mart’tan sonra 18 yaşından büyük üniversite öğrencilerimize ulaşım ücretsiz olacak” dedi.

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala adayların çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Bağlıca Cumhur İttifakı Seçim Koordinasyon Merkezi açıldı. SKM açılışına katılan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, “Öğrencilere baktığımda ciddi bir ulaşım sıkıntısı yaşadıklarını görüyorum. Bu anlamda da öğrencilere ulaşım konusunda kolaylık sağlayacak projelerimiz var. 31 Mart’tan sonra 18 yaşından büyük üniversite öğrencilerimize ulaşım ücretsiz olacak. Sadece otobüs ve metrodan değil minibüslerden de ücretsiz yararlanacak” dedi.

otobus-minibus-ucretlerini-biz-karsilayacagi.jpg

“OTOBÜS, MİNİBÜS ÜCRETLERİNİ BİZ KARŞILAYACAĞIZ”

Başkentteki ulaşım sorununa dikkat çeken Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, yeni alınacak elektrikli otobüslerle beraber yeşil çevreyi destekleyeceklerini belirtti. Akaryakıt, yedek parça yükünün büyük çoğunluğundan EGO’yu kurtaracaklarını söyleyen Altınok, “Şuan en büyük sorunlardan bir tanesi ulaşım. Geçen dönem Büyükşehir Belediye Başkanının Koru metrosunu Bağlıca’ya bağlama sözü vardı, tutmadı. Biz Bağlıcanın sorunlarını çözeceğiz. Şu anda EGO batıyor, demek ki yönetilemiyor. Öğrencilere baktığımda ciddi bir ulaşım sıkıntısı yaşadıklarını görüyorum. Bu anlamda da öğrencilere ulaşım konusunda kolaylık sağlayacak projelerimiz var. 31 Mart’tan sonra 18 yaşından büyük üniversite öğrencilerimize ulaşım ücretsiz olacak. Sadece otobüs ve metrodan değil minibüslerden de ücretsiz yararlanacak. Ücretsiz ulaşım uygulamasıyla otobüs ve minibüs esnafımızı da mağdur etmeyeceğiz. Otobüs, minibüs ücretlerini biz karşılayacağız” ifadelerine yer verdi.

ankarada-hizmetler-aksiyor.jpg

“ANKARA’DA HİZMETLER AKSIYOR”

Ankara’daki çalışmaların oldukça ağır ilerleğini vurgulayan Altınok, “ABB bütçesi göz önünde bulundurularak yapılan hesaplamalarda, Ankara’nın son 5 yılda yatırımlarda 30 büyükşehir arasında 10’uncu sıradan 27’inci sıraya gerilediği görülüyor” dedi. Ankara’da bütün hizmetlerin hızlanacağı söyleyen Altınok, Kızılay’da kaldırımlar tamir edilemiyor. Caddelerde insanlar düşüyor. Yağmur yağdığında yayaların üstü ıslanıyor. Dolayısıyla yapılan işlerin tamiratı bile yapılamıyor. Kaldırım ve bordürlerin tamiratının bile yapılamadığı bir başkent var” şeklinde konuştu.

tamiratini-bitirip-acamadi.jpg

“TAMİRATINI BİTİRİP AÇAMADI”

4 buçuk yıldır buz pateni pistinin tadilatının yapılamadığını dile getiren Altınok, Keçiören’de bulunan buz patenindeki hizmete dikkat çekti. Ovacık’ta yer alan buz patenine Ankara’nın her yerinden çocuk ve gençlerin geldiğini ifade eden Altınok, sözlerini şu cümlelerle noktaladı:

Ankara Büyükşehir Belediyesi, buz pateni pistini Buz Pateni Federasyonu'na vermişti. Büyükşehir Belediye Başkanı göreve gelince buz pateni pistini federasyondan aldı. ‘Ben burayı çalıştıracağım, işleteceğim’ dedi. Ama 4 buçuk yıldır tamiratını bitirip açamadı. Yani Ankara’da 5 yılda hazır buz pateninin tamiratını yapıp açamayan bir Büyükşehir Belediyesi var. Ankara’nın durumu budur. Bizim Keçiören Pistimizi sıfırdan 4 ayda yaptık. Üstelik çocuklarımızın kaskını veriyoruz, patenini veriyoruz ayrıca eğitim veren hocalarımız var. Şu an sadece belediyemizin buz pateni pistinden istifade eden ve takımlarında yer alan 700 gencimiz var. Binlerce Ankaralıya, çocuklarımıza, gençlerimize yaptığımız buz pateni pistinde ücretsiz hizmet verdik.”

Kaynak:Rüveyda Aslıipek / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.