Gazete İlk Sayfa
  • Resmi İlan
  • Güncel
  • Özel Haber
  • Belediyeler
  • Spor
  • Siyaset
24
00:30 Mamak’ta 355 hat isyanı: “Yeni otobüsler merkeze, arızalılar bize”
23:48 Eylem Tok ve Bülent Cihantimur'a istenen ceza belli oldu
23:46 Uzak Şehir Cihan mı Vuruldu? Uzak Şehir Cihan Öldü mü?
23:27 İZSU Duyurdu: Artık o bölgelere indirim yok
23:24 İskenderun’da Hasarlı Bina Yıkım Esnasında Çöktü
22:52 Ufuk Özkan öldü mü? Ufuk Özkan Yaşıyor mu?
22:27 Meksika’da Kartel Lideri Öldürüldü, Ülke Karıştı: 55 Ölü
22:09 Elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti
21:39 Türkiye'de mobil iletişim 32 yaşında, 5G kapıda
21:29 Ankara'da dehşet yaşandı araç pastaneye girdi
  1. Anasayfa
  2. Foto Galeri
  3. Güncel
  4. Android’in yeni dönemi başlıyor: 2 gün sonra tüm telefonların görünümü değişecek

Android’in yeni dönemi başlıyor: 2 gün sonra tüm telefonların görünümü değişecek

Google, 15 Ekim itibarıyla tüm geliştiricilere “temalı simge” zorunluluğu getiriyor. Bu adımla birlikte milyonlarca Android kullanıcısının telefon arayüzü tamamen yenilenecek.
YAYINLAMA: 13 Ekim 2025 Pazartesi 16:12
GÜNCELLEME: 13 Ekim 2025 Pazartesi 16:15
Android’in yeni dönemi başlıyor: 2 gün sonra tüm telefonların görünümü değişecek 1 14

Google, 15 Ekim itibarıyla tüm geliştiricilere “temalı simge” zorunluluğu getiriyor. Bu adımla birlikte milyonlarca Android kullanıcısının telefon arayüzü tamamen yenilenecek. Uyum sağlamayan uygulamalar ise Play Store’dan kaldırılma riskiyle karşı karşıya.

Android’in yeni dönemi başlıyor: 2 gün sonra tüm telefonların görünümü değişecek 2 24

Google, 15 Ekim 2025 itibarıyla Android dünyasında köklü bir tasarım değişikliğini hayata geçiriyor. Şirket, tüm uygulama geliştiricilerine “temalı simgeler” desteğini zorunlu hale getirdi. Bu kararla birlikte Android kullanıcılarının ana ekranları, artık çok daha uyumlu ve estetik bir görünüme sahip olacak.

Bugüne kadar her uygulama kendi logosunun renklerini ve tarzını koruyordu. Ancak yeni dönemde, tüm simgeler kullanıcının telefonundaki tema rengine otomatik olarak uyum sağlayacak.
Örneğin, cihazınızda yeşil tonlarında bir tema varsa, Instagram, WhatsApp veya YouTube gibi uygulamaların simgeleri de aynı tonlarda görüntülenecek. Monokrom tema tercih eden kullanıcılar ise tüm simgeleri siyah-beyaz bir tasarımda görecek.

Android’in yeni dönemi başlıyor: 2 gün sonra tüm telefonların görünümü değişecek 3 34

“Temalı simgeler” özelliği aslında Android 13’ten bu yana kullanılıyordu ancak yalnızca isteğe bağlıydı. Geliştiricilerin çoğu bu özelliği benimsemediği için Android arayüzü tutarsız görünüyordu. Google, artık bu tercihi ortadan kaldırıyor ve tüm uygulamaların tek bir tasarım standardına uymasını şart koşuyor.

Android’in yeni dönemi başlıyor: 2 gün sonra tüm telefonların görünümü değişecek 4 44

Google, 15 Ekim tarihini son teslim olarak belirledi. Bu tarihe kadar “temalı simge” desteğini eklemeyen uygulamalar Play Store’dan kaldırılabilecek. Şirket, kullanıcı deneyiminde bütünlük sağlamak amacıyla bu konuda ciddi yaptırımlar uygulayacağını açıkladı.

Yeni sistem, Android kullanıcılarına çok daha kişiselleştirilmiş ve sade bir ekran deneyimi sunmayı hedefliyor. Ancak geliştiriciler için bu karar, markalarına uygun tek renkli ikon tasarımları hazırlamak anlamına geliyor.

Gazete İlk Sayfa © 2012
Künye
İletişim
Gizlilik İlkeleri
Aydınlatma Metni
Kişisel Verilerin Korunması
  • Ankara Haberleri
  • Keçiören Haberleri
  • Altındağ Haberleri
  • Sincan Haberleri
  • Mamak Haberleri
Haber Portalı Yazılımı
Gazete İlk Sayfa
Haberler
  • Resmi İlanlar
  • Manşetler
  • Güncel
  • Özel Haber
  • Belediyeler
  • Spor
  • Siyaset
  • Eğitim Haberleri
  • Dünya
  • Sağlık
  • Polis - Adliye
  • Yaşam
  • Kim Kimdir?
  • Ekonomi
  • Teknoloji
  • Kültür Sanat
  • Seçim
  • Medya
  • Haber Editörü
  • Kamu Personel Alımı
Diğer İçerikler
  • Foto Galeri
  • Web Tv
  • Yazarlar
  • Gazete Manşetleri
Kurumsal
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Kullanım Şartları
  • Geliştiriciler İçin