Ankapark’a Dünya Ülkeleri Talip

Ankapark’a Dünya Ülkeleri Talip

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2017’de nisan ayında açılması planlanan Ankapark’a Katarlıların ve Çinlilerin talip olduğunu söyledi.

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yapımı devam eden Ankapark’ın nasıl işletileceğiyle ilgili konuştu. Katarlıların yakından ilgilendiği Ankapark’ı 2017 Nisan ayında açmayı hedeflediklerini belirten Başkan Melih Gökçek, 50 milyon dolarlık bir tanıtım çalışması yapmayı planladıklarını söyledi.

ARAP ÂLEMİNDEN 2 MİLYON KİŞİ

Katarlıların yanında Çinlilerinde Ankapark’ı işletmeyi düşündüğünü söyleyen Melih Gökçek, “Buraya müşteri de buluruz. Mesela Disneyland’la arkadaşlarımız gitti konuştu onlar pek cazip bakmadılar. Onlar başka gelirler de istiyor. Şimdi burayı Katarlılara versek mübalağa etmeyeyim Arap aleminden 2 milyon kişi gelir. Katarlılar ‘işletmek için bir düşünelim’ dediler, gittiler. Bu arada Çin’den birileri ‘biz talip olabiliriz’ diye geldi. Önümüzdeki günlerde oturup tekrar konuşacağız” ifadelerini kullandı.

KATARLILAR ANKAPARK’LA İLGİLENİYOR

Ankapark’ın etrafına otel, iş merkezi yapılmak istendiğini belirten Başkan Gökçek, “Burayı böyle uluslararası kuruluşlara vermek lazım ki bu kuruluşlar işletsin. Bir kanun var onu bekliyoruz. Tam çıkacaktı, paketten çıkarıldı. Kanunda, ‘burada(AOÇ arazisi) konut, ticaret, sanayi yapılamaz’ diye bir madde var. Sayıştay bunu bir noktada ticaret sayıyor. Bunun değişmesi lazım. Katarlılar Ankapark’la yakından ilgileniyor. Özellikle etrafa otel, iş merkezi yapmak istiyorlar. Ankara için bulunmaz bir nimet olur. Atatürk Orman Çiftliği arazisine herhangi bir şey yapamazsınız onun karşı taraflarında bazı araziler var onları alacaklar, yapacaklar, bitirecekler” dedi.

BELEDİYE EN KÖTÜ İŞLETMECİDİR

Kesinlikle tamamlanmadan Ankapark’ı açmayacaklarını aktaran Gökçek, “Belediye en kötü işletmecidir. Belediyenin elinde kalırsa bugün ben varım yarın başkası var öbür gün bir başkası. Bu(Ankapark) belediyenin sırtına yük olur. Bizim gayemiz burası bittikten sonra belediyenin sırtına bir yük olmayacak bir işletmenin olması. Açılış için niyetimiz önümüzdeki nisan. Kesinlikle yarım açmayız. Çünkü yarım açarsanız ölü doğar. Ölü doğanı da diriltmek çok zor. Nisanda yetiştiremezsek mayısta, mayısta yetiştiremezsek haziranda açarız” diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.