Ankara 19 Mayıs Stadyumu yükseliyor: İnşatta son durum

Ankara 19 Mayıs Stadyumu yükseliyor: İnşatta son durum

Türkiye'nin en büyük stadyumları arasında girecek 19 Mayıs'ın inşaatı son sürat devam ediyor. Başkentin yeni stadına kavuşması için geri sayım başladı. İşte 19 Mayıs Stadyumu'nda son durum...

Başkentin yeni stadyumu için geri sayım başladı. Yıllar boyunca Ankaragücü ve Gençlerbirliği'nin maçlarına ev sahipliği yapan 19 Mayıs Stadyumu, aynı yerinde yeniden yükseliyor. Temmuz 2022'de başlanan inşaatta büyük ilerleme kaydedildi.

82 yıllık tarihi 19 Mayıs Stadyumu'nun çürük raporu nedeniyle 2018 yılında yıkılmasının ardından 45 bin kapasiteli stadın inşası son sürat devam ediyor. "Yeni Ankara 19 Mayıs Stadyumu" ismiyle taraftarla buluşması beklenen stadın Mayıs 2025'te açılması bekleniyor.

4 kule vinç ile çalışmaların devam ettiği şantiyede stadyumun tribünleri belirginleşmeye başladı. Mimar Bahadır Kul, stadyum inşaatından son görüntüleri yayınladı. İşte 19 Mayıs Stadyumu inşaatında son durum:

TÜRKİYE'NİN DÖRDÜNCÜ BÜYÜĞÜ OLACAK

19 Mayıs Stadyumu, inşaatı bittiğinde 45 bin kişilik kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük dördüncü stadı olacak.

19 Mayıs; Atatürk Olimpiyat Stadyumu, Rams Park ve Şükrü Saracoğlu'nun ardından en yüksek kapasiteye sahip stadyum unvanını alacak.

stadyum.jpg

EURO 2032'YE ADAY

2032 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2032) Türkiye ve İtalya'nın ortak ev sahipliğinde düzenlenecek. UEFA'dan yapılan açıklamaya göre, Ankara 19 Mayıs Stadyumu, Türkiye'de oynanacak maçlar için aday gösterildi.

EURO 2032, Türkiye ve İtalya'da ülke başına 5 olmak üzere toplamda 10 stadyumda düzenlenecek. Maçların oynanacağı 10 stadyum, 2026 yılının Ekim ayına kadar netleşecek.

Türkiye'nin aday gösterdiği stadyumlar şöyle:

İstanbul: Atatürk Olimpiyat (Yenilenecek)

Ankara: Yeni Ankara Stadyumu (Yeni stadyum)

İstanbul: Ali Sami Yen Stadyumu

İstanbul: Şükrü Saraçoğlu Stadyumu

Bursa: Timsah Park

Trabzon: Şenol Güneş Spor Kompleksi

Konya: Konya Büyükşehir Stadyumu

Gaziantep: Gaziantep Stadyumu

Eskişehir: Eskişehir Stadyumu

Antalya: Antalya Stadyumu

Kaynak:Berat Temiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.