Ankara Adana Tanıtım Günleri başlıyor: 70 bin Adanalı Altınpark’ta buluşacak

Ankara Adana Tanıtım Günleri başlıyor: 70 bin Adanalı Altınpark’ta buluşacak

2’inci Ankara Adana Tanıtım Günleri yarın başlıyor. Dört gün boyunca sürecek etkinlikte Adana lezzetleri Ankara’da tanıtılmasının yanı sıra halk oyunları gösterisi, müzik dinletisi, Adana yemekleri gastronomi atölyesi ve konser gibi etkinlikler de olacak.

Altınpark ANFA Fuar ve Kongre Merkezi’nde Ankara’da yaşayan 70 bin Adanalıyla birlikte tüm başkentlilere hitap eden 2’inci Ankara Adana Tanıtım Günleri başlıyor. 21-24 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek programda Adana kebabı, içli köfte, nohutlu dolma ve Adana şalgamı gibi Adana lezzetlerinin yanı sıra Ankara’da Adana kültür ve turizminin tanıtımı ve gelişimine katkı sağlamak amaçlanıyor.

adankebap.jpg

ANKARA’DA ADANA KÜLTÜRÜ SERGİLENECEK

2’inci Ankara Adana Tanıtım Günleri yarın saat 14’te Altınpark ANFA Fuar ve Kongre Merkezi’nde başlıyor. Ankara’da yaşayan 70 bin Adanalının yanı sıra tüm başkentlilerin davet edildiği etkinlikte Adana Valiliği, Adana Büyükşehir ve ilçe belediyeleri, Çukurova Üniversitesi. Alpaslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Adana Sanayi, Ticaret ve Esnaf ve Sanatkârlar odaları, oteller ve turizm acenteleri ve yöresel ürün firmaları ile meşhur yemek ve restoranlarının stantları bulunacak. Stantlarda Adana kebabı, Adana şalgamı, Bicibici, içli köfte, nohutlu dolma gibi Adana lezzetlerinin tanıtılmasının yanı sıra, Adana kültürü, tarihi, gelenek ve görenekleri halk oyunları gösterisi, müzik dinletisi, Adana yemekleri konulu gastronomi atölyesi ve konser, öğrenci buluşmaları gibi etkinlikler ziyaretçilere sergilenecek.

awdasa1.jpg

KEYİFLİ DAKİKALAR YAŞATACAĞIZ

Adanalılar Derneği tarafından düzenlenen etkinlik hakkında bilgi veren Adanalılar Derneği Genel Başkanı Yunus Sakarya, “Amacımız Adana’nın lezzetlerini Ankara’ya taşımak. Adana’da faaliyet gösteren firmalarımızı Adana dışında tanıtmak. Amaçlarımızdan bir tanesi de Adana lobisini Ankara’da temelini atmak ve attığımıza da inanıyoruz. Adana dışından Adana’ya gittiğinde lezzetlerin nelerini nerde bulmalarına yardımcı olmak.

anfaaltinpark.jpg

Geçen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz etkinlikte eksikliklerimiz olmuş olabilir. Bu yıl bu eksiklikleri de gidererek en güzel bir şekilde Adanamızın tanıtım günlerini yapmaktır. Ankara’da bu yıl daha genişleyip, daha güçlü ve daha çok katılım ile Ankara’daki 70 bin Adanalı ve diğer yaşayan kişilere keyifli dakikalar yaşatacağız. Yapmış olduğumuz bu faaliyette diğer illerde yaşayan Adanalılar’a da örnek olmaktadır. Burada bir birliktelik sağlanıyor ve bizi görüp de Kayserililer, Antalyalılar, Aksaraylılar da dernek kuruyor ve bu tür etkinlikler gerçekleştiriyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.