Ankara Balıkesirliler Derneği Başkanı Servet Camgöz: "10 Ekim’in Fikir Babası Benim”

Ankara Balıkesirliler Derneği Başkanı Servet Camgöz: "10 Ekim’in Fikir Babası Benim”

Ankara Balıkesirliler Derneği Başkanı Servet Camgöz, Dünya Balıkesirliler Günü’nün ortaya çıkış hikayesini gazetemize anlattı. Camgöz “10 Ekim Dünya Balıkesirliler Günü’nün fikir babası benim. Bu günü ben ilan ettim” dedi.

Ankara Balıkesirliler Derneği Başkanı Servet Camgöz, Dünya Balıkesirliler Günü’nün ortaya çıkışını gazetemize anlattı. Uzun süredir Ankara’da yaşayan bir Balıkesirli olarak Balıkesir sevgisiyle; memleketinin tanıtımına yönelik birçok çalışması olduğunu belirten Camgöz, “10 Ekim Dünya Balıkesirliler Günü’nün fikir babası benim. Bu günü ben ilan ettim” dedi.

balieksir.jpg

2006’DA KAMUOYU OLUŞTURMAYA BAŞLADI

Başkan Servet Camgöz, Balıkesir’in plakasının 10 olmasından yola çıkarak 10.10.2010 tarihinin bir dizi etkinliklerle geçmesi yönünde çalışmalarını ve devamında yaşananları şu şekilde anlattı;

“Bizim plakamız 10. 2010 yılının son iki rakamı 10 olduğu için ‘10 Ekim 2010 boş geçmesin’, ‘memleketle bağımız kopmasın’ diyerek 2006 yılının sonu, 2007 yılının başında yerel bir gazetedeki köşe yazılarımda bununla ilgili yazmaya başladım. Sonra araya 2008 ekonomik krizi girdi. Bu kriz 2009 yılının başında normale dönünce ben de tekrar bununla ilgili kamuoyu oluşturma çalışmalarıma devam ettim.

kanit.jpg

Bununla ilgili olarak zamanın belediye başkanları, ticaret odası başkanları, sanayi odası başkanları ve bütün başkanlarla görüştüm. Görüşmelerimden olumlu geçti ama vilayet tarafından konuyla ilgili pek fazla girişim gelmedi. Sonrasında bu fikir basına yansıyınca ‘ya bunu boş geçmeyelim yapalım’ dediler ve Balıkesir’de bir süt günleri yaptılar. Bende ‘bunu Ankara’da yapalım ki herkes görsün bilsin’ dedim ve bu isteğimi dönemin Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok’un destekleri ile Ankara’da açtığımız Balıkesir Fotoğrafları sergisi ile gerçekleştirdik.

balikesirlielrgun.jpg

10 EKİM ARTIK BOŞ GEÇMİYOR

Böylece 10 Ekim 2010 boş geçmedi. Biz halen dernek olarak 10 Ekim tarihini boş geçirmiyoruz. Bu sene de Zafer Çarşısı’nda çok güzel bir sergi yaptık. Burada Balıkesirli olan ünlü Fotoğrafçı Ozan Sağdıç’a bir köşe verdik. Onun da ederleri bulundu. Çok da ilgi gördük. Ankara’da Balıkesirli olan ve olmayan birçok vekil ve bürokrat da katıldı. Şimdi sanırım Balıkesir merkez ve diğer ilçelerinde sanki 10 Ekim biraz önemseniyor ve bu günde etkinlikler yapılıyor. Ama 10 Ekim’i Dünya Balıkesirliler Günü’nün fikir babası benim. Bu günü ben ilan ettim.”

balikesirliler-gunuee.jpg

2110 YILINI GENÇ ARKADAŞLAR YAPSIN

Camgöz, “hemşericilik ve memleket sevdası ayrı bir şey” diyerek devam ettiği konuşmasında yaşadığı bir anıdan bahsederek sözlerini noktaladı;

“Eskiden şimdiki gibi değildi. Araçlar bulunduğu şehre kaydolmak zorundaydı. O zamanlar trafikte 10 plakalı araçlara işaret yapıp durdurduğum oldu. Kim bu arkadaş Balıkesir’den gelmiş diye çok sordum. Hatta rahmetli Balıkesir Eski Milletvekili Edip Uğur ile bu sayede tanıştım. Birkaç gün üst üste 10 plakalı bir araç görünce korna ve selektör ile durdurdum ve tanıştık. Rahmetli her yerde ‘benim yolumu kesti’ diyerek anlatırdı. Yani bu plakayla hep iç içe olduğumuzdan; espritüel ve tarihi yakalamak yaklaşımıyla ‘10 Ekim 2010 bir daha yaşanmayacak’ diyerek, yaptım. 2110 yılında da artık genç arkadaşlar yapsın.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.