Ankara Büyükşehir Belediyesi duyurdu! Çayyolu-Sincan metrosu geliyor...

Ankara Büyükşehir Belediyesi duyurdu! Çayyolu-Sincan metrosu geliyor...

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte raylı sistem ağını genişletecek yeni bir projeye imza attı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çayyolu (M2)- Sincan (M3) Metroları bağlantı hattı için sözleşme imzaladı.

Başkanlık makamında gerçekleşen imza töreninde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, Prota Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Danyal Kubin tarafından imzalar atıldı.

f6e94a7740380da39fab9cb34c4a77b8.jpeg

"BAŞKENTRAY'A ENTEGRE OLACAK"

Yavaş, imza töreninde yaptığı konuşmada projenin hayırlı olmasını dileyerek, şöyle konuştu:

Bağlıca'dan Sincan'a uzanan hat aynı zamanda Başkentray hem de hızlı tren entegre olacak şekilde onunda ihalesini bugün imzalıyoruz. İnşallah projeler tamamlandıktan sonra yapımına başlayacağız. Ankara’daki ulaşımı çözmenin toplu ulaşımdan, konforlu ulaşımdan başka hiçbir çaresi yok. İnşallah, Allah yapmayı da bize nasip eder. Hayırlı uğurlu olsun.”

785c0b7d81a886f20e898dd3fa308acb.jpg

5 İSTASYON, 11,6 KİLOMETRE

Yavaş, sosyal medya hesaplarından ise konuya ilişkin şu paylaşımı yaptı:

“Ankara'da iki ayrı hattı birbirine ring şeklinde bağlayacak olan ilk metro hattının proje çalışması için bugün ilk imzaları attık. Koru metrosunun Bağlıca metrosuna uzatılmasının ardından Çayyolu metrosunu Sincan metrosuna bağlayacak olan hat için proje çalışmasına başladık. 5 istasyon ve 11,6 kilometreden oluşacak hat, Bağlıca ile Devlet Mahallesi istasyonlarını birbirine bağlayacak.

fb1263b930029302c6b11f1b4f598c73.jpg

"Değerli hemşehrilerim, göreve geldiğimizde bırakın devam etmesini, projesi yapılan bir tek metro hattı bile bulunmuyordu. Bu dönemde, 7,43 kilometrelik Mamak Metrosu'nun projesini tamamladık. Yapım ihalesinin 2. aşaması 8 Ocak 2024 tarihinde yapılacak ve inşallah bu dönem temelini atacağız. 9,63 kilometrelik Koru-Bağlıca ve Koru-Yaşamkent Metro Hattı, 7,69 kilometrelik Keçiören-Ovacık Metro Hattı ve 14,3 kilometrelik Kızılay-Dikmen Metro Hattı'nın projesini 2024 yılının Şubat ayına kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Bugün proje çalışması imzalanan 11,6 kilometrelik Bağlıca - Devlet Mahallesi hattı ile beraber, toplamda 5 ayrı hatta 50,65 kilometrelik metro projesi için süreci gün kaybetmeden sürdürüyoruz."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.