Ankara Büyükşehir Belediyesi metruk okulları yıkıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi metruk okulları yıkıyor!

Büyükşehir Belediyesi şehrin çeşitli yerlerinde atıl şekilde bulunan metruk okulları yıkabilmek için çalışmalara başladı. Belediye söz konusu okulları yıkıntılardan çıkan hurda karşılığı yıkmak için ihale açıyor.

Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Belediye şehrin çeşitli ilçe ve mahallelerinde bulunan şehir kirliliğinin yanı sıra çoğunlukla madde bağımlılarının ve kötü niyetli kişilerin mesken tuttuğu atıl durumdaki metruk okulların yıkımına karar verdi. ABB, duyurusunu yaptığı yıkım ihalesi ilanı ile söz konusu görevini tamamlamış okul binalarını yıkımdan çıkan hurda karşılığı yıktıracağını bildirdi.

met.jpg

İHALE TARİHİ 26 EKİM

Yapılan yıkım ihalesi duyurusunda haber konu olan okulların yıkım işinde ayrıntılar şu şekilde; “İşin tahmini muhammen bedelinin Üç milyon Yüz otuz dokuz Bin İki yüz altmış iki Türk Lirası Yirmi Kuruş olarak belirlendiği ve İhalenin 26 Ekim 2023 Perşembe günü saat 14.00’de Hipodrom Caddesi No:5 Kat: 1 Yenimahalle/ANKARA adresindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi Binası, Belediye Encümen Salonunda, Belediye Encümeni huzurunda yapılacağı” duyuruldu.

iii.jpg

FİRMA CEZALI OLMAMALI

Ayrıca yapılan ihale duyurusunda, “İhale Şartnamesi ile diğer evraklar Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen işleri Dairesi Başkanlığında mesai saatleri arasında görülebileceği ve istekliler, ihaleye katılmak için örneğine uygun teklif mektubu ile birlikte; Kanuni İkametgahı olması, tebligat için adres göstermesi. Noter tasdikli İmza sirküleri, noter tasdikli vekâletname ve imza sirküleri ihaleye girecek firmanın 2886 sayılı kanuna göre cezalı olmadığına dair belge” istendiğine dair bilgilere değinildi.

TEMİNAT BELEDİ İSTENİYOR

Atıl durumda bulunan metruk okulların yıkımı ihalesi ile ilgili son olarak, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adına alınmış İşin muhammen bedelinin yüzde 3’ü tutarında Doksan dört Bin Yüz yetmiş yedi Türk Lirası Seksen yedi Kuruş geçici teminat mektubunu vermesi. Geçici teminatlar nakit para ise Ankara Büyükşehir Belediyesi Veznesine veya Ankara Büyükşehir Belediyesi Vakıfbank Tunalı Hilmi Şubesi TR50 0001 5001 5800 7284 8818 87 no'lu hesap numarasına yatırılması ve makbuzlarının teklif zarfının içinde sunulması gerekir. Sözleşme aşamasında kesin teminat, işin hurda bedelinin yüzde 6 kesin teminatla birlikte İki Milyon Türk Lirası alt yapı kuruluşlarına ait tesisatlara, yıkım esnasında çevreye ve üçüncü şahıslara verilecek her türlü zararı karşılamak üzere risk ve sorumluluk teminatını yatırmak zorundadır” bilgisi verildi.

Faruk Gökyurt / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.