Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden afetlere karşı tır dorseli önlem

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden afetlere karşı tır dorseli önlem

ABB, Afet Koordinasyon Merkezi’ne dönüştürdüğü tır dorselerini Ankara İtfaiyesi Merkez İstasyonu'nda tanıttı. ABB İtfaiye Daire Başkanı Ali Levent Çeri, “Afete hazır toplum geleceğe hazır toplum demektir” şeklinde konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) İtfaiye Daire Başkanı Levent Çeri ile ortak açıklamalarda bulunan Afet İşleri Dairesi Başkanı Özkan Erel ise Türkiye’nin bir afet ülkesi olduğuna dikkat çekti. Kriz kumanda anında diğer birimlere entegre olacak bir komuta merkezinin ihtiyacı hasıl olduğunu söyleyen Erel, bu eksiği kendilerinin kapatmak istediklerini belirtti.

t2.jpeg

ANKARA İTFAİYESİ İSTASYONUNDA TANITILDI

ABB'nin afet bölgelerine müdahale için, atıl durumda olan tır dorsesini dönüştürerek yaptığı Gezici Afet Koordinasyon Merkezi Ankara İtfaiyesi Merkez İstasyonu'nda tanıtıldı. Afet bölgelerinde barınma ihtiyaçlarını karşılayacak olan merkezler hakkında konuşan İtfaiye Daire Başkanı Ali Levent Çeri, “Deprem gerçeğiyle yaşamak zorundayız. 6 Şubat'ta ülkemizin 11 ilini etkileyen deprem felaketinde ABB tüm birimleriyle başta arama kurtarma ekipleri olmak üzere ilk dakika olay yerine seyretmiştir. Ancak eksiğimiz vardı. Kriz kumanda dediğimiz anında diğer birimlerimizle entegre olacak bir komuta merkezinin ihtiyacı hasıl oldu. Bu eksiği kendimiz kapatmak istedik” şeklinde konuştu.

t6.jpg

TÜRKİYE BİR AFET ÜLKESİ

Türkiye'nin bir afet ülkesi olduğunu kaydeden Afet İşleri Dairesi Başkanı Özkan Erel “Bunun bilinciyle afetlere her zaman hazırlıklı olmak zorundayız. Belediye olarak eylem planlarını yapıyoruz. Bu planımızı tatbikatlarla, eğitimlerle canlı tutmak zorundayız. Bu da onlardan birisi. Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığımızın kendi öz kaynakları ile yaptığı, iki ay gibi bir sürede yaptığı, saha kontrol koruma aracımız hazır durumda” ifadelerinde bulundu.

t3.jpeg

KISA SÜREDE KURULUYOR

Aracın son teknolojilerle donatıldığını belirten Erel, “15-20 dakika gibi kısa bir sürede alanda kurup hemen orada koordinasyonu sağlayarak afetlere müdahale etme şansımızı arttırıyoruz” ifadelerini kullandı. Erel, aracın 20 kişilik bir kapasitesi olduğu bilgisini paylaştı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.