Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Çubuk’a dev yatırım

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Çubuk’a dev yatırım

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çubuk E-Spor ile Çubuk Aile Yaşam Merkezlerinin açılışını gerçekleştirdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çubuk E-Spor ile Çubuk Aile Yaşam Merkezlerinin açılışını gerçekleştirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Çubuk ilçesinde hayata geçirdiği Çubuk E-Spor ile Çubuk Aile Yaşam Merkezlerinin açılışı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış törenine; siyasi parti temsilcileri, ABB meclis üyeleri, bürokratlar ve Çubuk halkı katıldı.

ara2-002.jpg

“ÖNCE SAĞLIĞI VE HAYATI DEDİK”

Çubuk Aile Yaşam Merkezi önünde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Başkan Mansur Yavaş, dört yıllık görev süresince Çubuk’ta yaptıklarını anlatmaya geldiğini kaydederek “Göreve başlamadan önce Ankara’ya şeffaf, hesap verebilir, katılımcı bir anlayışla hizmet edeceğimizi vadetmiştik. Seçimi kazandıktan sonra derhal kolları sıvadık. Bugüne kadar 3 bin 500 ihaleyi canlı yayınladık. Yaptığımız işlerin maliyetlerini pankartlarla asıp hemşehrilerimize bildirmeye devam ediyoruz. İnternet sitemizde Sayıştay raporlarını yayınlıyor, tüm harcamalarımızı halkımızla paylaşıyoruz. Bütçemizi yaparken ve kentimizi yönetirken 550 kadar kamu ve sivil toplum kuruluşları ve Kent Konseyi’mizle ortak hareket ediyoruz. Katılımcı bütçe yapıyoruz” dedi.

ara-002.jpg

“İSTİYORUZ Kİ ÇOCUKLARIMIZ GELİŞSİN, ÜŞÜMESİN”

Çubuk ilçesine yapılanları sayılarla tek tek anlatan Yavaş, şunları kaydetti: “Çocuklarımız üşümesin diye 2 bin 298 aileye doğal gaz desteği veriyoruz. Çocuklarımız protein alabilsinler diye her ay 4 bin 600 aileye et ödemesi gerçekleştiriyoruz. 5 bin 609 aileye gıda, 421 aileye düzenli ekmek ödemesi yapıyoruz. Özellikle pandemi döneminde, Çubuklu evlatlarımızın eğitimlerinden mahrum kalmaması için 75 köyümüze internet bağlattık. 742 öğrencimize ise pandemi dönemi boyunca her ay 10’ar GB internet hizmeti verdik. İstiyoruz ki çocuklarımız gelişsin, üşümesin, akranlarıyla eşit şartlarda eğitim alsın. İstiyoruz ki artık onlar da aileleri gibi yardıma muhtaç kalmasın, hem kendilerine ve ailelerine hem de ülkemize faydalı ve üreten kişiler olsunlar.”

ara23.jpg

“TOPLAM 371 MİLYON 600 BİN LİRALIK PROJE VE YATIRIM YAPTIK”

Ankara’nın kalkınması için üretime ihtiyaç olduğunun altını çizen Başkan Mansur Yavaş, “Geleceğimiz için, çocuklarımız için, ülkemiz için üretmeye ihtiyacımız var. İşte biz bunun için de elimizi taşın altına koyduk. Gereksiz harcamaları ve hayali projeleri durdurup Ankara halkından aldığımız parayı yine Ankara halkı için harcamaya başladık” ifadelerini kullandı. Çubuk’ta 6 bin 637 çiftçiye yem bitkisi, buğday, nohut, arpa tohumları desteği verdiklerini kaydetti.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.