Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden deprem farkındalık zirvesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden deprem farkındalık zirvesi

Türkiye’deki tüm Kent Konseyleri, Kent Konseyi ev sahipliğinde “Dayanışma Depremden Güçlüdür” temasıyla kentsel, toplumsal, sosyolojik ve psikolojik yönleriyle depremi ele alan zirvede bir araya geldi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da katıldığı deprem farkındalık zirvesine; Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve Kent Konseyi Onur Kurulu Üyesi Murat Karayalçın, AKK Başkanı ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ile sanatçılar ve bilim adamları katıldı.

ara-001.jpg

CANLI BAĞLANTILARLA ZİRVEYE DESTEK

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile Eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve Kent Konseyi Onur Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tuna canlı bağlantı yaparak zirvede düşüncelerini paylaşırken Büyükelçiler ile eski Milli Futbolcu ve Teknik Direktör Volkan Demirel ise video göndererek zirveye destek oldu.

ara23.jpg

ÖNCE AFETE HAZIRLIK

ABB Başkanı Mansur Yavaş, konuşmasında şehir sellerine de dikkat çekerek, “Bugün burada toplanmamızın gerekçelerinden biri olan deprem gerçeği… Biz 6 Şubat’tan beri alandayız ama yaptığımız sadece kurtarma çalışması… Yani yanlışlık burada… Deprem olduktan sonra yardıma koşmak, insanları kurtarmaya çalışmak mesele değil. Kamu yöneticilerinin en önemli görevi önce afete hazırlık, afetin olmasını engellemek” dedi.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.