Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden mevzuat hatırlatması

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden mevzuat hatırlatması

Ankara Büyükşehir Belediyesi depremzede vatandaşlar için ‘mevzuat rehberi’ yayımladı. Rehberde, işini kaybeden işçilere günlük 133,44 TL ücret desteği verileceği, sigortasızların ise Genel Sağlık Sigortalı sayılacağı hatırlatılıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Depremler Nedeniyle Zarar Görenlerle İlgili Yayınlanmış Olan Mevzuat Rehberi” yayımladı. 12 sayfadan oluşan kitapçıkla, depremzedelere mevzuatla getirilen haklar, hakların kullanılması ve korunmasına yardımcı olunması amaçlanıyor.

ara-002.jpg

DEPREMZEDE VATANDAŞLAR HAKLARINI ÖĞRENİYOR

Depremzede vatandaşlar Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanıp bastırılan kitapçık ile hem haklarını öğrenecek hem de kendilerine tanınan olanaklarla ilgili bilgi sahibi olacak. Kitapçıkta depremzede vatandaşların yargıdan sağlığa, mali desteklerden borç ertelemeye kadar birçok konuda nasıl bir yol izleyeceğine yönelik bilgilendirmeler maddeler hâlinde anlaşılır bir şekilde yer alıyor.

ara2-001.jpg

ÇALIŞMA ÖDENEĞİ

Yayınlanan mevzuat rehberinde bölgede depremden etkilenen iş yeri sahiplerine brüt günlük kazancının yüzde 60 oranında işsizlik fonundan kısa çalışma ödeneği ödeneceği de yer almaktadır. Aynı zamanda OHAL bölgesinde vergi dairelerince kamu alacakları için bankalar vb. nezdindeki hacizler kaldırıldığı, kamu idareleri sosyal tesislerinde misafir edilen afetzedeler için bütçelerinden kaynak aktarabileceği kaydedildi. Ohal bölgesindeki kamu kira, satış kaynaklı gelirlerinin tahsilatı olağan üstü hal süresince ertelendiği duyurular arasında yer alıyor.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.