Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin aklı afetzede çiftçilerde

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin aklı afetzede çiftçilerde

Deprem bölgesine desteklerini sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş’taki afetzede çiftçilere sıvı gübre dağıtımına başladı.

Deprem bölgesine desteklerini sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş’taki afetzede çiftçilere sıvı gübre dağıtımına başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat Depremi’nin yaşandığı Kahramanmaraş’a desteklerini çeşitlendirerek sürdürüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BelPlas AŞ’nin bayram öncesi yola çıkardığı 5 TIR dolusu 400 bin litrelik organomineral sıvı gübre, afet bölgesine ulaştı.

ara2.jpg

"BÖLGE AYAĞA KALKMADAN DURMAK YOK"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sıvı gübrelerin bölgeye ulaştığını ve dağıtımın gerçekleştirildiğini sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla duyurarak, “Deprem bölgesinde kırsal kalkınma desteklerimize hız kesmeden devam ediyoruz. Mısır silajı ve yem desteğinin ardından 400 bin litre sıvı gübreyi de Kahramanmaraş'a ulaştırdık. Tüm çiftçilerimizin eşit şartlarda destek görmesi ve bölgenin tekrar ayağa kalkması için durmayacağız” dedi.

ara-003.jpg

DAHA ÖNCE DE MISIR VE YEM DESTEĞİ VERDİ

Bitkisel üretim yapan çiftçilere destek olmak, tarımsal girdi maliyetine katkı sağlamak, toprakların iyileştirilmesi ve bitkisel üretimde verimliliği artırmak amacıyla Belplas A.Ş. tarafından üretilen 400 bin litre sıvı gübre, Kahramanmaraşlı yerli üretici ile buluşmaya başladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, depremzede çiftçi ve hayvan yetiştiricilerine daha önce de mısır silajı ve yem desteğinde bulunmuştu.

ara3.jpg

BÜYÜKŞEHİR UNUTMUYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi depremin ilk gününden bu yana desteklerini sürdürüyor. Birçok alanda destek sağlayan belediye depremden günler geçmiş olsa da bölgeyi unutmuyor. Ankara belediyeleri deprem günlerinde genel olarak seferberliğini sürdürmüştü. Deprem sonrasında da desteğini esirgemeyen belediyeler bölgeye faydalı olmak için ellerinden geleni yapıyor.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.