Ankara Çankaya Belediyesi’nden 6 park daha: Açılış 18 Ekim’de

Ankara Çankaya Belediyesi’nden 6 park daha: Açılış 18 Ekim’de

Ankara Çankaya Belediyesi başkente 6 yeni park daha kazandırıyor. 18 Ekim’de gerçekleşecek toplu açılış töreniyle birlikte Çankaya’nın yeşil alanlarına 16 bin metrekare daha ekleniyor.

Çankaya Belediyesi’nden başkente 6 yeni park daha… Filenin Sultanları, Özkan Uğur, 27 Aralık Kızılcagün, Brezilya, İsmail Kavak, Prof. Dr. Müdriye Yıldız Bıçakçı isimlerini taşıyan toplam 16 bin 252 metrekare alana sahip parklar 18 Ekim’de açılıyor.

Ankara Çankaya Belediyesi başkente 6 yeni park kazandırıyor. Çankaya Belediyesi ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda Brezilya Parkı, İsmail Kavak Parkı, Prof. Dr. Müdriye Yıldız Bıçakçı Naturel Çocuk Parkı, Özkan Uğur Parkı, Filenin Sultanları Parkı ve 27 Aralık Kızılcagün Parkı için toplu açılış töreni düzenleneceği açıklandı. 18 Ekim saat 14’te yapılacak töreni duyuran Alper Taşdelen, “6 yeni park daha… Çankayamıza daha fazla park, daha çok yeşil alan kazandırmak için aralıksız çalışıyoruz. Yapımını tamamladığımız 6 yeni parkımızın toplu açılışını 18 Ekim’de yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

afis.jpg

16 BİN 252 METREKARELİK 6 PARK

Çankaya Belediyesi ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımda başkente 6 park daha kazandırılıyor. Toplam 16 bin 252 metrekare alana sahip Brezilya Parkı, İsmail Kavak Parkı, Prof. Dr. Müdriye Yıldız Bıçakçı Naturel Çocuk Parkı, Özkan Uğur Parkı, Filenin Sultanları Parkı ve 27 Aralık Kızılcagün Parkı için toplu açılış töreni 18 Ekim saat 14’de Mustafa Kemal Mahallesi 2146. Sokak ve 2145. Sokak kesiminde gerçekleşecek. Başkan Taşdelen 6 yeni parkın açılışını duyurduğunu paylaşımda “ Çankayamıza daha fazla park, daha çok yeşil alan kazandırmak için aralıksız çalışıyoruz. Yapımını tamamladığımız 6 yeni parkımızın toplu açılışını 18 Ekim’de yapıyoruz” ifadelerini kullanırken, Çankaya Belediyesi “En çok park yapan ilçe belediyesi hangisi? Doğru Cevap: Çankaya. Park rekorumuza 16.252 metrekare daha ekliyoruz” şeklinde toplu açılış töreninin duyurusunu yaptı.

park.jpg

BEYTEPE VE ALACAATLI MAHALLESİ’NDE 2 TANE

Çankaya Belediyesi’nin başkente yein kazandırdığı parkların dördü Beytepe ve Alacaatlı mahallelerinde bulunuyor. Beytepe Mahallesi’nde Özkan Uğur Parkı ve Filenin Sultanları Parkı, Alacaatlı Mahallesi’nde Prof. Dr. Müdriye Yıldız Bıçakçı Naturel Çocuk Parkı ve 27 Aralık Kızılcagün Parkı, İlkbahar Mahallesi’nde İsmail Kavak Parkı ve Mustafa Kemal Mahallesi’nde ise Brezilya Parkı’nın yapımı tamamlandı.

2sdada.jpg

1.5 MİLYON METREKARE PARK YAPILDI

Öte yandan Çankaya Belediyesi’nin açılışını gerçekleştireceği 6 yeni park ile birlikte Belediye Başkanı Alper Taşdelen döneminde yapılan park sayısı 108’e çıkıyor. Şu ana kadar açılışı gerçekleşen parklarla birlikte belediye tarafından yapılan paylaşımda Çankaya’ya 1.5 milyon metrekare park yapıldığı belirtiliyor. Çankaya Belediyesi en son geçtiğimiz ay 750 dönümlük Bademlidere Cumhuriyet Parkı’nın açılışını gerçekleştirmişti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.