Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu "Kadının Türküsü"nü söyleyecek

Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu "Kadının Türküsü"nü söyleyecek

Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel "Kadının Türküsü" temalı bir program gerçekleştirecek.

Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu, CSO Ada Ankara Tarihi Salon'da saat 20:00'de "Kadının Türküsü" temalı bir programa imza atacak. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için hazırlanan bu etkinliğe Necmi Kıran şeflik yapacak.

Ertan Çıngı, Pelin Karakuş, Gülderen Yavuz, Senem Gül, Leyla Ünal, Sena Yıkıcı, Fatma Nur Akay, Yıldız Çam Özdemir ve Zeynep Koparal'ın solistlik yapacağı eşsiz konserde Türk töresinin kadınlarına verdiği değeri anlatan türküler seslendirilecek.

Etkinlikte, 6 yaş üzeri bilete tabi olacak.

KADINLAR GÜNÜ'NÜN HİKAYESİ

1800’lü yıllarda Amerika Birleşik Devletleri’nde 40 bin kadın işçi, sisteme karşı geldi ve daha iyi şartlarda çalışmak için grev başlattı. Buna karşın, dönemin idarecileri ve kolluk kuvvetleri, olayı tırmandırarak bir nevi faciaya dönüştürdü. Polisler tarafından önce darp edilen kadınlar, ardından fabrikaya kilitlendi. Daha sonra fabrikada "sebebi bilinmeyen" bir yangın çıktı. Yangın sonucu onlarca emekçi kadın diri diri yanarak hayatını kaybetti.

Bunun üzerine Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun 16 Aralık 1977 yılında aldığı karar ile üye ülkeler kendi geleneklerine ve tarihlerine uygun bir günü Uluslararası Kadın Hakları ve Uluslararası Barış Günü ilan etmeye davet edildi.

Türkiye'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında, kız kardeşler Rahime Selimova ve Cemile Nuşirvanova'nın girişimi ile gerçekleştirildi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.