Ankara için lokomotifler aranıyor

Ankara için lokomotifler aranıyor

AK Parti Pursaklar’ın yeni başkanı Servet Türkayık, ilçe yönetiminde 2019’un vizyonunu taşıyabilecek liyakatli kişilere görev vereceklerini belirterek, ‘‘Vagon değil lokomotif olabilecek arkadaşlarla yol almak istiyoruz’’ dedi.

AK Parti Pursaklar ilçe teşkilatının çiçeği burnundaki başkanı Servet Türkayık ilk röportajını gazetemize verdi. Yıllardır siyasetin içinde olan Türkayık,“Biz makamları işgal etmek için değil, bu davaya gönül verdiğimiz için, çalışmak için, halkımıza faydalı olmak için bu göreve talip olduk” diyerek gönüllere gireceğinin sinyalini verdi. AK Parti Genel Merkezi tarafından 14 Kasım’da ataması yapılan Türkayık, 3 Aralık’ta yapılacak 6. Olağan Kongre ile başkanlığını taçlandıracak. 

PURSAKLAR’A TABANDAN GELEN BİR İLÇE BAŞKANI

Kendinizi tanıtabilir misiniz?
1972 Ankara doğumluyum. Evli ve 3 çocuk babasıyım. Siyasi hayatım 1995’te Refah Partisi’nin gençlik kollarında başladı. Pursaklar ilçe olmadan önce Keçiören’e bağlı Saray Beldesi’nde teşkilat başkanlığı yaptım. Refah’ın kapatılmasının ardından kurulan Fazilet Partisi’nde ise kurucu teşkilat başkanı olarak görev aldım. Daha sonra belde başkanı oldum. Saray’da AK Parti’nin kurucu belde başkanı olarak görev yaptım. Pursaklar’ın ilçe olması ile birlikte de Pursaklar’da kurucu ilçe yönetiminde görev aldım. Son 3 seçimde Pursaklar’da SKM başkanlığı görevini icra ettim. 

ALDIĞIMIZ SORUMLULUĞUN FARKINDAYIZ

dsc_8982.jpg

2019’da yerel ve genel olmak üzere iki seçim var. Zor bir süreçte ilçe başkanı oldunuz? Bu durum sizi endişelendiriyor mu?
Aldığımız sorumluluğun farkındayız. Arkadaşlara diyorum ki ‘sırtımızda yumurta küfesi var.’Biz makamları işgal etmek için değil, bu davaya gönül verdiğimiz için, çalışmak için, halkımıza faydalı olmak için bu göreve talip olduk. Sağ olsunlar bize de bu görevi tevdi ettiler. İnşallah elimizden gelenin fazlasını yaparak yolumuza devam edeceğiz. Kendimizi önümüzdeki 2 seçime endekslemiş durumdayız. Uykumuzdan, bazı ihtiyaçlarımızdan da seçimleri atlatana kadar feragat edeceğiz. 

ELİMİZDEN GELENİN FAZLASINI YAPMALIYIZ

Bugün Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan gecesini gündüzüne katıyorsa Türkiye’yi karış karış geziyorsa bizde elimizden gelenin daha fazlasını yapmalıyız. 

REHAVETE YENİK DÜŞMEYECEĞİZ

AK Parti’nin Pursaklar’da yüzde 80’e yakın bir oyu var. AK Parti’nin Tebessüm Şehri’nde bu kadar güçlü olması sizi rehavete itebilir mi?
Tam tersine. Bu durum bizi rehavete değil daha fazla çalışmaya teşvik ediyor. Çünkü yüzde 76 ile ilçede çok yüksek bir oy oranımız var. Bu oy oranı Ankara’da zirveyi yakalamış oranda. Biz bu ‘oy oranını yüzde 15-20 artıracağız’ demek biraz afaki olur; ama biz bu oranı düşürmeyip ‘üstüne ne eklersek’ dersek daha gerçekçi bir söylem olur. Allah nasip ederse oyumuzu sabit tutarak bu oranın ‘üstüne ne ekleyebiliriz’ çalışmasında olacağız. Bundan önceki seçimlerde oyunu artırarak seçimden çıkan tek ilçelerden bir tanesiyiz. Aslında bu durum da bize daha fazla sorumluluk yüklüyor. 

LİYAKATLİ KİŞİLERLE YÖNETİM KURULACAK

AK Parti Genel Merkezi tarafından atamanız yapıldı ama 3 Aralık’ta tek adaylı bir kongreniz olacak. Şuanda yönetim kadronuzu belirleyebildiniz mi?
Yönetim kadromuzu oluşturmaya çalışıyoruz. 2019’un vizyonu ne gerektiriyorsa ona göre bir hazırlık yapıyoruz. 2019’un yükünü taşıyabilecek, 2019’da bizim hareketlerimizi kısıtlamayacak tam tersine bizim hareket kabiliyetimizi artıracak içinde hem genci hem deneyimlisi olan liyakatli kişilerle bir kadro kuracağız. Yönetime katılmak isteyen arkadaşlara SMS yolu ve farklı mecralar aracılığıyla duyurularımızı yaptık. CV’lerini alıp değerlendireceğiz. Yönetimimizde görev almak isteyen arkadaşlar bize başvurabilir. 

EL ELE VEREREK PURSAKLAR’I UÇURMAK İSTİYORUZ

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin ile ilişkilerini daha da artırmayı düşünüyor musunuz?
Beraber çift kanatlı bir kuş misali hareket edeceğiz. Belediyemizin yaptığı güzel hizmetleri mahallelerde, esnaf ziyaretlerinde, bürokrat ziyaretlerinde diğer her yerde biz anlatacağız. El ele vererek Pursaklar’ıuçurmak istiyoruz.   

METRONUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Pursaklar havaalanına yakınlığı ile önemli bir noktada yer alıyor. İlçeyle ilgili projeleriniz olacak mı?
Pursaklar sonradan ilçe olan bir yer. Harita’ya baktığınızda Karacaören Sanayi Sitesi bize yakın; ama sınırdan dolayı Aldındağ’a bağlı. Fuar alanına bakalım bir tarafı Akyurt bir tarafı Çubuk’a bağlı ama en bize daha yakın. Keza OTONOMİ,Yıldırım Beyazıd Üniversitesi gibi. Bunla alakalı biz çalışma düşünüyoruz. Bir de bölge insanımızı ilgilendiren metrokonusu var. Kongre sürecimizin ardından bu konunun Selçuk Başkanımız ile takipçisi olacağız. En yakın zamanda başlaması için çalışacağız. 

BÜTÜN SEÇİMLERİ TAÇLANDIRACAK

2019 Başkanlık seçimleri hakkında ne düşünüyorsunuz?
Başkanlık seçimi AK Parti olarak girmiş olduğumuz bütün seçimlerin taçlandırılacağı bir seçim olacak. 2019 sadece AK Parti’yi ilgilendiren değil Türkiye’yi ilgilendiren bir seçim. Dünyada ve sınırlarımızda yaşananlara bakarak insanlarımızın ona göre oy kullanması gerekiyor. 

VAGON DEĞİL LOKOMOTİF OLACAK KİŞİLERE İHTİYAÇ VAR

Başkanlık seçimi öncesi teşkilatlar açısından hem avantaj hem de dezavantaj olabilecek yerel yönetimler seçimi var. Çünkü biz yerel yönetimlerden çok güçlü bir şekilde çıkarsak ve büyükşehirlerimizi inşallah artırırsak ilçelerimiz ona keza. Bu moral ve motivasyonla kasımdaki seçime daha güçlü bir şekilde gireriz. Bunun için de teşkilat yapılanmamızı kongre sürecimizde etkili, bu noktada bize katkı sağlayacak. Tabiri caizse vagon değil lokomotif olabilecek arkadaşlarla yol olmak istiyoruz. Tek lokomotif değil de mümkünse çift lokomotif şeklinde…

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum