Ankara Miras Şantiye Gezileri devam ediyor

Ankara Miras Şantiye Gezileri devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesinin tarihi miras kalıntılarının günümüze kadar yansıyan öyküsünü vatandaşlarla paylaşmak amacıyla başlattığı “Ankara Miras Şantiye Gezileri” Başkentlilerden yoğun ilgi görüyor.

Büyükşehir Belediyesinin kentin kültürel ve tarihi mirasının korunmasının yanı sıra gelecek nesillere aktarılması ve vatandaşlara hayata geçirilen çalışmalar hakkında bilgi paylaşılması amacıyla düzenlediği “Ankara Miras Şantiye Gezileri” devam ediyor.

miras.jpg

YİRMİ BİRİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı; Roma Tiyatrosu, Arkeopark ve Ankara Kalesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında çalışmalarının yürütüldüğü şantiyelerin kapılarını vatandaşlara açmaya devam ediyor. Başkentin 2 bin 800 yıllık tarihine ışık tutan yapıları yeniden ayağa kaldırmak ve gelecek nesillere aktarmak için restorasyon çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

santiye.jpg

VATANDAŞLARDAN BÜYÜKŞEHİRE TEŞEKKÜR

Düzenlenen şantiye gezisine katılarak, Ankara tarihi ve bölgedeki restorasyon çalışmaları hakkında bilgi alan Başkentliler ise şunları söyledi: Turhan Gülçiçek: “Çok güzel bir çalışma. Yıllardır Ankara’dayım buranın böyle güzel tarihi bir mekân olduğuna ilk defa şahit oldum. Ankara’nın tarihi açısından bilgiler verdiler. Bizans, Roma ve Osmanlı tarihine dair ayrıntılı bilgiler verdiler. Çok hoşuma gitti, teşekkür ederim.”

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.