Ankara Paris ve Berlin'i geride bıraktı

Ankara Paris ve Berlin'i geride bıraktı

The Economist tarafından hazırlanan "tek başına yaşama endeksi"ne göre Ankara, Paris, Kopenhag, Roma, Berlin ve Viyana gibi şehirleri geçti.

The Economist, Avrupa'dan 35 şehri değerlendirerek 'tek başına yaşama endeksi' hazırladı. Ortalama maaşlar ve bir odalı evin kirasının baz alındığı araştırmada Türkiye'den ise Ankara listede yer aldı. Tek başına yaşamanın en zor olduğu yer ise Macaristan'ın başkenti Budapeşte oldu.

ankara-ic.jpg

ANKARA 15. SIRADA YER ALDI

The Economist'in hazırladığı listede Ankara 15. sırada yer aldı. Buna göre Ankara, 'tek başına yaşama zorluğu' konusunda Paris, Kopenhag, Roma, Berlin ve Viyana gibi şehirleri geçti.

"BRÜT GELİRİNİN YÜZDE 30'UNDAN FAZLASINI KİRAYA VERMEMESİ GEREKİYOR"

Araştırmada, bir kişinin brüt gelirinin yüzde 30'undan fazlasını kiraya vermemesi gerektiği fikri üzerinden analiz gerçekleştirildi. Araştırmada belirlenen şehirde yaşayan kişilerin 'ortalama maaş'ı ve 1+1 apartman dairelerinin kiraları baz alındı. Apartman daireleri, iş alanlarının bulunduğu bölgelerden belirlendi.

ankara-ic-2-001.jpg

En yüksek kiraların Londra ve Cenevre'de olması öne çıktı. Kira ve ortalama gelir ele alındığında Ankara yaşamak için ortalamanın üzerinde pahalı olarak belirlendi.

Kaynak:Haber Merkezi

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.