Ankara Su Kalite Merkezi’ne tam not

Ankara Su Kalite Merkezi’ne tam not

Türk Akreditasyon Kurumu, ASKİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı Su Kalite Merkezi laboratuvarlarının rutin denetimini yaptı. Düzenlemelerin ardından su kalite merkezi tam not aldı.

ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Şengül, denetimin başarıyla sonuçlandığını söyleyerek, “Ankara halkına temiz, kaliteli ve sağlıklı su temin ediyoruz. Vatandaşlarımız, Başkentte musluktan akan şebeke suyunu güvenle tüketebilir” ifadelerini kullandı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Bedük’ün başkanlığındaki 4 kişilik ekip, TÜRKAK adına ASKİ Su Kalite Merkezi laboratuvarlarını 2 gün süresince denetim işlemi yaptı. 24-25 Kasım 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen akreditasyon denetimi, Başkentin arıtılan içme ve kullanma suyunu analiz eden laboratuvarların ulusal ve uluslararası standartlara göre kalite yeterliliğini bir kez daha gözler önüne sürdü.

ankara-su-kalite-merkezine-tam-not-1.jpg

GÜVENİLİRLİK KONTROL EDİLDİ

ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Şengül, ASKİ Su Kalite Merkezi’nin, 5 bin 700 metrekare alan üzerinde, bin 800 metrekare kullanım alanına sahip bir alan olduğunu belirtti. Şengül sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

“Ankara’ya içme ve kullanma suyu temin eden barajlardan gelen suyun analizlerini bu laboratuvarlarda yapıyoruz. Bakteri testlerinin yanı sıra sanayi sektörünün atık suları da ASKİ Atık Suların Kanalizasyon Şebekesine Deşarj Yönetmeliği’ndeki parametrelere göre analiz ediliyor. TÜRKAK, son denetimle laboratuvarlarımızın TS EN ISO/IEC 17025 uluslararası standardın gereklerini yerine getirip getirmediğini bir kez daha denetlemiş oldu. Yani analiz sonuçlarının güvenilirliği kontrol edilmiş oldu. TS EN ISO/IEC 17025 standardı genel olarak Laboratuvar Kalite Yönetim Sistemi ve laboratuvar teknik şartlarını kapsayan uluslararası bir standart. Böylece ASKİ laboratuvarlarının, tüm söz konusu spesifik testleri gerçekleştirme konusunda yetkin olduğu bir kere daha ortaya kondu. Buradan hareketle Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ’nin, Ankara halkına temiz, kaliteli ve sağlıklı su temin ettiğinin altını çizelim. Vatandaşlarımız, Başkentte musluktan akan şebeke suyunu güvenle tüketebilir.”

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.