Ankara’da 5 Afgan uyruklu kişiyi öldüren şahıs Afganistan’da yakalandı

Ankara’da 5 Afgan uyruklu kişiyi öldüren şahıs Afganistan’da yakalandı

10 Kasım 2022 tarihinde Altındağ, Örnek Mahallesi’nde 5 Afgan uyruklu vatandaşı öldüren şahıs, Türk polisinin yoğun uğraşları sonucu Afganistan’da yakalandı.

Altındağ’da 5 Afgan uyruklu vatandaşı öldüren şahıs için Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri ve Afganistan yetkilileri tarafından olayın aydınlatılması için özel ekip kuruldu. Ekipler çalışmalarının ardından şahsı yakaladı.

Polis ekipleri, bölgede bulunan güvenlik kamerası ve HTS kayıtlarını incelemesinin ardından zanlının 23 yaşındaki Mohammad Omar Yusufi olduğu belirlendi. Yusufi'nin cinayetlerin ardından yakınlardaki bir çorbacıya gittiği ortaya çıktı.

CİNAYETİ İŞLEDİ MEMLEKETİNE KAÇTI

Şüphelinin Türkiye'ye kaçak yollardan girdiği ve cinayetlerin ardından Tahran üzerinden Afganistan'ın Kabil şehrine gittiği ortaya çıktı.

Türk polisi, Afgan yetkililerle temasa geçti. Yetkililer, şüphelinin gidebileceği yerler ve kişiler konusundaki tespitlerini aktardı.

Bunun üzerine takibe alınan zanlı Herat şehrinde gözaltına alındı, ardından çıkarıldığı adli merciler tarafından tutuklanma kararı verildi. Cinayetlerin taraflar arasındaki para transferi sebebiyle yapıldığı kaydedildi.

CİNAYETİN DETAYLARI NELER?

Altındağ, Örnek Mahallesi'nde bir evde yaşayan Afganistan uyruklu 5 kişiden haber alamayan yakınlarının ihbarı üzerine 10 Kasım'da adrese giden polis, Esedullah Rahimi, Serferaz Sayaz, Habibullah Cora Han, Abdul Halim Ruzi Kul ve Abdurrahman Azizi'nin cansız bedenlerini tespit etmişti.

Rahimi dışındaki maktullerin vücudunda delici ve kesici alet yarası olduğu ortaya çıkarken, elleri arkadan bağlı ve ağzında bez bulunan Rahimi'nin boğularak öldürüldüğü bildirilmişti.

www.gazeteliksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.