Ankara’da altın alacaklar dikkat! Kuyumcuları bile kandırdılar!

Ankara’da altın alacaklar dikkat! Kuyumcuları bile kandırdılar!

Ankara’da kuyumcuları düşük ayarlı altınlarla kandıran çete, polis ekiplerinin düzenlediği operasyonla çökertildi.

Altın sahtekârları dur durak bilmiyor. Ankara’da yaşanan olay akıllara durgunluk verdi. İçi gümüş dışı altın kaplama bilekliklerle kuyumcuya giden çete üyeleri, sadece 7 bilezikten 260 bin TL kazanç elde ettiler.

‘YENİ EVLENDİK’ YALANI

Çete üyeleri bir erkek bir kadın ‘yeni evlendik, altınlarımızı bozdurmak istiyoruz’ diyerek, Ankara’da çok sayıda kuyumcuyu dolandırdılar. 20 şehirde, 23 suç kaydı bulunan çete üyelerinin İstanbul’dan Ankara’ya günübirlik geldikleri belirlendi. Bir atölyede yaptırdıkları altın görünümlü bilezikler de yanlarına bulunuyordu.

YARIM GRAMLIK ALTINLAR

Dolandırıcıların kullandıkları bileziklerin sadece yarım gramının altın olduğu ortaya çıktı. Geriye kalan 23,5’luk kısmı ise gümüş, dolandırıcıların yaptıkları bu sahtekârlıkla sadece bir bilezikten 37 bin 500 liralık haksız kazanç sağladıkları ortaya çıktı.

“CİDDİ BİR DOLANDIRICILIK VAR”

Ankara Kuyumcular Odası Başkanı Timuçin Sönmez’de Show Haber’e yaptığı açıklamasında “Bizim mihenk taşı dediğimiz taşımıza ürünü sürdüğümüz zaman altın olarak gözüküyor. Bu asiti sürdüğümüz zaman da belli olmuyor. Kaplama tabir ettiğimiz ürünleri Ankara’da kuyumculara satarak haksız kazanç elde ediyorlar. Ciddi şekilde bir dolandırıcılık var” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.