Ankara'da ATM'ler TAM oldu: Hizmet vermeye başladılar

Ankara'da ATM'ler TAM oldu: Hizmet vermeye başladılar

Ankara’da TAM ATM’ler hizmet vermeye başladı. 100 metre mesafedeki kamuya ait bankaların 3 ATM’sinden birinin “TAM” ATM olduğu gözlemlenirken; vatandaşlar işlemlerini hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleştirmeye başladı.

Geçen hafta hayata geçirilen Türkiye’nin ATM Merkezi “TAM” platformu ile kamu bankalarının ATM’leri tek bir noktada toplandı. Ankara’da toplam bin 609, Türkiye’de ise toplam 19 bin ATM’si bulunan kamu bankalarının ilk etapta 5 bin 600 ATM’si, “TAM” çatısına girdi. Şehrin birçok noktasındaki kamu bankası ATM’leri “TAM” ATM oldu. Para çekme, para yatırma ve diğer işlemler için ATM’lerin yolunu tutan üye banka müşterileri tek noktadan hızlı ve kolay bir şekilde işlemlerini gerçekleştirdi. Kamu bankalarının ATM’lerinde rastlanan kuyruklar oluşmadı.

anktam.jpg

BANKACILIĞA ERİŞİM ARTTI

Ziraat Bankası, VakıfBank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTT ATM’leri, “TAM” platformu altında birleşti. Başlangıçta Türkiye’de toplam 19 bin ATM’si bulunan kamu bankalarının 5 bin 600 ATM’si tek bir noktada toplandı. Ankara’da da şehrin birçok noktasındaki kamu bankası ATM’leri “TAM” ATM’ye çevrildi. Kamu bankalarına ait bin 609 ATM bulunurken; aynı bölge içinde 100 metre mesafedeki kamuya ait bankaların 3 ATM’sinden biri “TAM” ATM oldu. Böylece aynı hizmet noktalarındaki ATM’ler, ihtiyaç duyulan konumlara yerleştirilerek; vatandaşların bankacılık işlemlerine erişilebilirliği artırıldı. Vatandaşlar para çekme, para yatırma, bakiye sorgulama veya ödeme gibi işlemlerini kolay, hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleştirmeye başladı.

tam1.jpg

KOMİSYON ALINMIYOR

Kamu bankaları daha önce yaptıkları iş birliğiyle kendi ATM’lerinin kullanımında komisyon almayı durdurmasının ardından TAM platformu ile bu iş birliğine katılan bankaların sayısı arttı. Bankacılık işlemlerine erişim imkanının artmasının yanı sıra 7 banka arasında tüm işlemlerden alınan komisyon ve diğer işlem ücretleri de kaldırıldı. Vatandaşların ortak ATM’lerde yapacağı işlemlerin tamamı ücretsiz oldu.

zirattam.jpg

100 İŞLEMDEN 40’I TAM’DA OLACAK

Üye bankaların tüm ATM’lerinin sisteme dahil edilmesiyle platformdaki ATM sayısının 19 bine ulaşması; satın alma ve bakım/onarım kalemleri, yazılımın tekleştirilmesi ve ATM’de bulundurulması gereken nakit paranın alternatif şekilde değerlendirilmesiyle de orta vadede Türkiye ekonomisine 500 milyon dolar katkı sağlaması hedefleniyor. Toplam 53 bin ATM bulunan Türkiye’de tüm kamu bankalarının TAM’a dönüştürülmesiyle tüm ATM’lerin yüzde 36’sının TAM ATM olması ve TAM ATM’lerde gerçekleşen işlemlerin Türkiye'de gerçekleştirilen tüm ATM işlemlerinin yüzde 40'ını kapsaması öngörülüyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.