Ankara’da bomba kulis: Alper Taşdelen rakip partiden aday mı olacak?

Ankara’da bomba kulis: Alper Taşdelen rakip partiden aday mı olacak?

Cumhuriyet Halk Partisi, Ankara’nın bazı ilçelerindeki adaylarını kamuoyuna tanıttı. Çankaya’da Alper Taşdelen’in yerine Hüseyin Can Güler’in aday gösterilmesiyle ortaya bomba bir iddia atıldı. Taşdelen’in rakip partiden Çankaya adayı olacağı söylendi.

Seçime 46 gün gibi kısa bir süre kalırken Cumhuriyet Halk Partisi, parti için önemli noktalardaki belediye başkan adaylarını duyurdu. Ankara’da CHP’nin kalesi olarak nitelendirilen Çankaya’da, iki dönemdir başkanlık yapan Alper Taşdelen’in yerine 1993 doğumlu Avukat Hüseyin Can Güler aday olarak gösterildi. Açıklanan bu kararın ardından ortaya bomba bir iddia atıldı.

Çankaya’nın mevcut belediye başkanı Alper Taşdelen’in partisine tepki olarak İYİ Parti’den Çankaya Belediye Başkan Adayı olarak gösterileceği konuşulmaya başlandı. Konuyla ilgili İYİ Parti’den resmi bir açıklama gelmezken, Taşdelen bu iddiayı kesin bir dille yalandı.

TAŞDELEN İYİ PARTİ’DEN ADAY OLACAK İDDİASI

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in yerine Hüseyin Can Güler’in aday gösterilmesi, pek çok iddiayı beraberinde getirdi. Yıllarca CHP’de aktif görevler alan Bülent Gürsoy, Taşdelen’in CHP tarafından aday gösterilmemesi üzerine İYİ Parti’den aday olacağını iddia etti. Gürsoy’un iddia dolu sözleri şunlar oldu: “Alper Taşdelen İYİ Parti ile Çankaya adaylığı konusunda görüşmeler yapıyor." Kaynağım sağlam. Yalanlanabilir, belki sonuçlanmayabilir ama gerçek.”

İYİ Parti cephesinden konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmezken, Çankaya’nın mevcut başkanı Alper Taşdelen’in bu iddiaları şu sözlerle yalanladı: “Yalanın batsın. Ben CHP’liyim. Onurla ve gururla…”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum