Ankara'da CHP'li başkanların ilk icraatları T.C. tabelası oldu

Ankara'da CHP'li başkanların ilk icraatları T.C. tabelası oldu

31 Mart akşamında seçim yarışını önde tamamlayan CHP'li belediye başkanlarının ilk icraatları, belediye binalarına T.C. tabelasını asmak oldu.

31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimleri'nden galibiyetle ayrılan belediye başkanları, mazbatalarını aldıktan sonra göreve başladı. Ankara'da da seçim yarışını kazanan isimlerden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ve Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin'in ilk icraatları, belediyelerin tabelalarına Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltması olan T.C. ibaresini yeniden eklemek oldu.

MANSUR YAVAŞ TÖRENE KATILDI

Keçiören Belediyesi'nin devir teslim törenine yaklaşık yüzde 30'luk farkla seçimleri kazanan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldı. Yavaş kürsüye çıktığı anda Keçiören Belediyesi binasına “T.C.” tabelası yeniden takıldı.

kecioren.jpg

31 Mart seçimlerinde Mesut Özarslan, 245 bin 460 seçmenin oyunu alarak yüzde 47,96'lık orana ulaştı ve belediye başkanlığını kazandı. Özarslan'ın AK Partili rakibi Zafer Çoktan ise yüzde 38,56 (197.377 oy) ile yarışı ikinci tamamladı.

MAMAK'TA DA "T.C." TABELASI TAKILDI

Keçiören'in ardından T.C. tabelasının takıldığı bir başka belediye Mamak oldu. Veli Gündüz Şahin'in mazbatasını almasının ardından Mamak Belediyesi'nde devir teslim töreni gerçekleştirildi. Belediye başkanlığı görevine resmen başlayan Gündüz'ün de ilk icraatı, belediye binasına "T.C." tabelasını eklemek oldu. Mansur Yavaş, Gündüz'ün de devir teslim törenine katıldı.

mamak.jpg

31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen seçimlerde 199 bin 753 oy alan Veli Gündüz Şahin, yüzde 52,91 orana ulaşarak Mamak'ın yeni belediye başkanı oldu. Şahin'in rakibi olan eski Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı ise 136 bin 561 oy alarak seçim yarışını yüzde 36,17 ile ikinci tamamladı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum