Ankara'da dolandırıcılık suçundan 10 yıl hapis talebi

Ankara'da dolandırıcılık suçundan 10 yıl hapis talebi

Ankara'da A.G. isimli şüpheli telefonla 77 yaşındaki Sabahatin Ö.'ye kendini polis olarak tanıtarak dolandırdı. Yüksek mühendisi telefonda dolandıran şüpheliye 10 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Ankara'da telefonla aradığı ziraat yüksek mühendisi 77 yaşındaki Sabahatin Ö.'ye kendini polis olarak tanıtıp 25 bin dolar dolandıran ve tutuksuz yargılanan A.G. hakkında, 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 10 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Ankara'da A.G., 18 Haziran 2021'de telefonla aradığı ziraat yüksek mühendisi Sabahatin Ö.'ye kendini başkomiser olarak tanıtarak, dolar hesabının bulunduğu bankada bir FETÖ'cünün çalıştığını ve yakalanması için hesabındaki parayı kendisine vermesini istedi. Paranın birkaç gün için kendisine geri verileceğini söyleyen A.G., Sabahatin Ö.'nün telefonu kapatmadan bankaya gitmesini istedi. Bunun üzerine dolar hesabının olduğu bankaya giderek parayı çeken Sabahattin Ö., A.G.'nin telefondaki talimatlarıyla parayı çekti ve dışarıda yanına gelen kişiye teslim etti. 3 gün sonra parasını geri almak için karakola giden Sabahattin Ö., dolandırıldığını anlayınca şikayetçi oldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Sabahattin Ö.'nün şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan A.G., savcılık ifadesinde üzerine atılı suçlamayı kabul etmedi. Söz konusu telefon hattının şirketine ait olduğunu ve hatların İzmir'de çalındığını öne süren A.G., "Bu hatlarla dolandırıcılık yapılmış. Olaylarla ilgili İzmir'de suç duyurusunda bulundum. Bu olayla bir ilgim yoktur" dedi.

Savcılık ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan A.G. hakkında, benzer şekildeki 27 dolandırıcılık suçundan suç kaydı olduğu anlaşıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 4 yıldan 10 yıla kadar hazırlanan iddianame, Ankara 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.