Ankara'da dükkan ve iş yerlerini su bastı

Ankara'da dükkan ve iş yerlerini su bastı

Başkentte kuvvetli olan sağanak hayatı felç etti. İş yerleri ve bazı evleri su bastı. Esnaflar kendi çabalarıyla su basan işyerlerini temizlemeye çalıştı. İş makineleri ile tahliye hattı çalışmaları sürüyor. İstanbul Yolu Metro İstasyonu'nu da su bastı.

Başkent'te etkili olan sağanak ulaşımın yanı sıra ev ve iş yerlerini de olumsuz etkiledi. Kentin batısında kuvvetli olan sağanak nedeniyle pek çok yerde su baskınları meydana geldi. Esnaf, kova ve leğenlerle dükkanlarına dolan sel suyunu tahliye etmeye çalıştı. Belediye çalışanları da iş makineleri ile tıkanan tahliye hattını onarmak için çalışma başlattı. İstanbul Yolu Metro İstasyonu'nu da su bastı.

'SU AKIYOR VE HAVUZ GİBİ BİRİKİYOR'

2-002.jpg

Yağmur nedeniyle işletmesinde maddi zarar oluşan esnaf Berdan Akman, "10 gün önce de yine bugün olduğu gibi şiddetli bir yağmur yağdı ve işletmemin önünde bulunan park bir metreye yakın su ile kaplandı. Bugün yağan yağmurda da yine aynı şekilde park ve işletmemiz bir metreye yakın su almış vaziyette. 10 yıldır burada altyapı sorunu var. Eryaman'ın bütün etaplarından buraya su akıyor ve havuz gibi birikiyor. Bizim 150 çalışanımız var ve işletmemiz şu anda kapalı vaziyette. Umarım artık bu sorun çözülür. Bir daha aynı şeyi yaşamak istemiyoruz. Esnaf olarak büyük bir mağduriyetin içerisindeyiz. Zararlarımızın ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından karşılanmasını istiyoruz" dedi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.