Ankara'da festivalde bedava hamsi ve muhlamaya izdiham

Ankara'da festivalde bedava hamsi ve muhlamaya izdiham

Ankara’da ‘Doğu Karadeniz Hamsi Muhlama Şöleni’nde vatandaşlar bedava hamsi ve kuymak için izdiham yarattı.

Doğu Karadeniz Hamsi Muhlama Şöleni 25-29 Ocak tarihleri arasında Altınpark Anfa Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı. Rize’nin kültürünü herkese tanıtmak amacıyla yapılan etkinlik, Rize mutfağının eşsiz lezzetlerinden, kuymak, hamsi ve etli lahana sarması gibi lezzetler vatandaşlara sunuldu. Ankaralıar Rize lezzetlerinin tadına bakarken, ‘En hızlı lahana çorbası yeme yarışması’, ‘En iyi kuymak güzeli’ gibi etkinliklerle insanlar birbiriyle yarıştı. Hem yarışan hem de eğlenen yarışmacılar 800 liranın da sahibi oldu.

İZDİHAM YARATTILAR

Şölende vatandaşlar kuymak ve hamsi alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdular. Yöresel yemekler için birbirlerini ezen vatandaşlar amaçlarına ulaşmayı başardılar.

3.jpg

USTASINDAN MUHLAMA TARİFİ

Şölende muhlama yaparak Ankaralılara sunan Metin Şentürk muhlamanın tarifini verdi:

“Öncelikle Trabzon tereyağını atıyoruz ve yağımızı eritiyoruz. Ondan sonra mısır unumuzu kavuruyoruz. Mısırımızı kavurduktan sonra, bir miktar su ilave ediyoruz. Suyumuzu ilave ettikten sonra, peynirimizi atıyoruz. Hep beraber afiyetle muhlamamızı yiyoruz. Kimisi muhlama diyor, kimisi kuymak diyor. Biz kuymak diyoruz. Ama, ikisi de aynı değişen hiçbir şey yok.”

“MUTLUYUM BAŞARDIM”

Lahana Çorbası Yeme Yarışması kazananlarından Hilal Turgut “Mutluyum, başardım. Aslında zorlanmadım ilk defa yediğim bir çorbaydı. Kolay oldu. Lezzetli bir çorbaydı. İlk defa denedim ama, çok hoşuma gitti. İçimiz bayram etti” şeklinde konuştu.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.