Ankara'da hangi parti kaç vekil çıkardı?

Ankara'da hangi parti kaç vekil çıkardı?

2023 seçim sonuçlarına göre, Ankara'da durum ne? Ankara'da hangi parti kaç vekil çıkardı? 2018 seçimlerine oranla hangi partinin vekil sayısı yükseldi hangisinin düştü?

14 Mayıs 2023 seçimlerinde oy sayımları hemen hemen tüm sandıklarda tamamlandı. Cumhurbaşkanı adayları ile partilerin il il aldıkları oy oranları netleşti. Peki Ankara'da durum ne? Ankara'da hangi parti kaç vekil çıkardı? 2018 seçimlerine oranla hangi partinin vekil sayısı yükseldi hangisinin düştü?

Başkent Ankara’da Cumhurbaşkanlığı yarışını Kılıçdaroğlu çok az bir farkla önde tamamladı. Milletvekili seçimlerinde ise Cumhur ile Millet İttifakları eşit sayıda vekil çıkardı.

MHP’DEN 2, HDP’DEN 1 VEKİL CHP’YE GEÇTİ

Ankara’nın 36 milletvekilinden 15’ini AK Parti, 13’ünü CHP, 5’ini İyi Parti, 3’ünü MHP kazandı. 2018 seçimlerine oranla AK Parti ile İyi Parti vekil sayılarını korurken, MHP’de 2 azalma oldu. HDP geçen seçimde 1 vekil çıkarmıştı bu kez hiç milletvekilliği kazanamadı. CHP vekil sayısını 3 artırdı.

BÖLGELERDE 2’YE 1

Milletvekilliğinde Ankara 2 ve 3. bölgelerde AK Parti, 1. bölgede CHP yarışı önde tamamladı. Ankara’da Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Kılıçdaroğlu yarışı 1 puan önde tamamladı.

Haber Merkezi


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.