Ankara'da 'hayalet mahalle': 63 dairelik sitede tek başına yaşıyor!

Ankara'da 'hayalet mahalle': 63 dairelik sitede tek başına yaşıyor!

Ankara’nın Sincan ilçesinde 20 yıl önce yapımına başlanan 25 bin konutluk dev projede alt yapı sorunu isyan ettirdi. OSB çalışanlarının iş yerlerine rahat gidebilmesi için başlanan projede dev mahalle bomboş kaldı.

Sincan’a bağlı Temelli’de bulunan Alcı Mahallesi’nde 20 yıl önce başlanan projede yaşanan altyapı sorunlarından dolayı dev mahalle bomboş kaldı. Ne marketi ne yolu olan mahallede yaşayan az sayıda vatandaş isyan etti.

HAYALET MAHALLE OLARAK ADLANDIRILIYOR

25 bin dairelik mahallede az sayıda yaşayanlardan olan bir kişi, "Burada ciddi olarak bir sağlık sorunumuz var. En yakın sağlık merkezine 30 kilometre yol gidiyoruz" diyerek yakındı. Bir başkası ise "Su sıkıntımız çok kötü. İnternet, ekmek sıkıntımız var" ifadelerini kullandı. ATV Haber’de yer alan habere göre ise mahallede ne internet bağlantısı ne ulaşım bulunuyor. Bu nedenle mahalleye ‘Hayalet mahalle’ ismi verilmiş durumda.

“MARKETİMİZ YOK, IŞIKLARIMIZ YOK”

"Işıklarımız yok, marketimiz yok. Her taraf karanlık" diyen mahalle sakinlerinin tek istekleri ise 25 bin konutluk dev mahallede altyapı sorununun bir an önce çözülmesi. Bölgenin hareketlenmesini isteyen çevre sakinleri yetkililere çağrıda bulundu.

GELEN BAKMADAN GERİ DÖNÜYOR

Uzun süredir boş halde duran dairelere bakmak içi gelen ev arayanlar, altyapı sorunlarını öğrenince almaktan vazgeçiyor. Mahalle sakinlerinin anlattığına göre mahallenin halini gören alıcılar tamamen taşınmaktan vazgeçiyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum