Ankara’da hırsızlara yönelik ‘Kıskaç’ operasyonu: 4 tutuklama

Ankara’da hırsızlara yönelik ‘Kıskaç’ operasyonu: 4 tutuklama

Başkentte kiralık ev arama gibi bahanelerle evlerden hırsızlık yapan 4 kişi, ‘Kıskaç’ operasyonuyla yakalanarak tutuklandı.

Ankara’da Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri dairelere girip hırsızlık yapan şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. Ekipleri, 198 farklı kamera görüntüsünü inceleyerek 4 şüphelinin kimliklerini belirledi. 'Kıskaç' operasyonuyla S.K., S.V., N.M. ve E.A. isimli kadınlar gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada çeşitli ziynet eşyaları ele geçirilirken şüphelilerden S.K.’nin, evine yaptırdığı gizli bölmede saklanırken yakalandığı belirtildi.

792 BİN 507 LİRALIK HIRSIZLIK

Şüphelilerin hırsızlık yapacakları bölgenin yaşam tarzına göre kıyafet seçip, kiralık ev arama bahanesiyle ya da misafir gibi binalara gelip, özellikle kilitli olmayan dairelere kapı dilini düşürerek girdikleri bildirildi. Hırsızların para, silah, ziynet gibi değerli eşyaları çaldıkları ve girdikleri 14 evden 792 bin 507 TL’lik hırsızlık yaptıkları tespit edildi.

11111111111.jpg

DOSYALARI KABARIK ÇIKTI

Şüphelilerden, tamamına yakını evden hırsızlık olmak üzere S.V.'nin 101, S.K.'nin 59, G.M.'nin 17, N.M.'nin 15, E.A.'nın 11 suç kaydı olduğu tespit edildi. Şüphelilerden S.K.'nin hakkında kesinleşmiş 50 yıl 8 ay hapis cezası olduğu, G.M.'nin ise 2 hırsızlık suçundan arandığı belirlendi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.