Ankara'da huzur içinde sabah kahvaltısı yapılacak 5 mekan

Ankara'da huzur içinde sabah kahvaltısı yapılacak 5 mekan

Ulaşım bakımdan Türkiye'nin en iyi konumuna sahip illerin başında gelen Ankara'yı gezip görmek isteyen insanların en merak ettiği sorulardan birisi kahvaltı yerleridir. Zira Türk kültüründe ayrı bir yere sahip olan sabah kahvaltıları iyi yapıldığı taktird

Ankara’nın göbek adı simittir. Kahvaltıda yanında üçgen peynir ve bir bardak çayla yenir, misafirliğe giderken beş çayına alınıp yenir, okulda yenir, işte yenir, bazen öylesine canın ister, yenir.  Fakat kahvaltıyı sadece simitle atlatmak istemeyenler Ankara'da kahvaltı yapılacak mekanları merak ediyor. Günün en güzel öğünü kahvaltıyı eğer Ankara’da yapacaksanız, işte sizin için zengin kahvaltı çeşitleri, açık büfe ve serpme kahvaltı seçenekleri ile kaliteli hizmet sunan bir birinden güzel mekanlar...

1. HAMLAKİT

Son dönemde bir anda popüler olan Hamlakit bir Karadeniz lokantası. Son derece salaş ve merkeze uzak olmasına rağmen bir gelenin birçok kez daha geldiği, bir lokantadır. Kahvaltısıyla misafirlerini etkilemeyi başaran Hamlakit, Ankara'daki kahvaltı mekanlarıdan en çok tercih edilenlerindendir.

hamkilit.jpg

Adresi: Gaziosmanpaşa, Sahil Cd. No:126, Gölbaşı

2. LEMAN KÜLTÜR

Ankara Bahçelievler semtinde yer alan bı kafe, hareketli, renkli ve karikatür tasarımı ile herkesin favorisi durumunda. Özellikle öğrenciler tarafından tercih edilen Leman Kültür serpme kahvaltı konusunda iddialıdır.

leman-kultur-001.jpg

Adresi: Azerbeycan Caddesi 3. Cadde No:8 Bahçelievler 

3. BİG CHEFS

Asıl çıkış noktası Ankara olan Big Chefs’in İstanbul'da bir çok şubesi bulunmaktadır. Her şubesinde geniş ve ferah alanları korumaya özen Big Chefs'in bir çok kahvaltı çeşidi mevcuttu. Genel anlamda fiyatları orta seviyede olan Big Chefs özellikle iç mekan konsepti ile misafirlerini etkilemeyi başarmıştır.

big.jpg

Adresi: Profesör Doktor Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi, Dora Park, A Blok, No 1/2, Yenimahalle

4. CAFEMİZ

Ankara Çankaya’da bulunan Cafemiz, kahvaltı için tek kelimeyle muhteşem bir yerdir. Bembeyaz dekoru, masa ve sandalye uyumu ile son derece zarif olan Cafemiz, Ankara’nın merkezinde müşterilerine kaliteli bir hizmet sunmaktadır. Ulaşım bakımında eşsiz bir yere sahip olan Cafemiz kahvaltı konusunda da son derece iddialıdır.

cafemiz.jpg

Adresi: Gaziosmanpaşa Mahallesi, Arjantin Cd. No:19, 06700 Çankaya/Ankara

5. DEM CAFE

Fiyat açısında misafirlerini son derece mutlu eden Dem Cafe zengin kahvaltı çeşidiyle bilinmektedir. Ev sıcaklığını sonuna kadar hissettiren Dem Cafe özellikle öğrenciler tarafından tercih edilen bir mekandır. Ev poğaçası ve el yapımı reçelleri kahvaltı menüsünde olmazsa olmazlarındandır.

cafedem.jpg

Adresi: Remzi Oğuz Arık Mahallesi, Gerede Sk No:3, Çankaya, Ankara

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.