Hayvanseverler Ankara’da, kafes içinde sokak hayvanları eylemi yaptılar

Hayvanseverler Ankara’da, kafes içinde sokak hayvanları eylemi yaptılar

Ankara ilginç bir eyleme ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin değişik illerinden Ankara’da biraraya gelen bir grup hayvansever, sokak hayvanları için kafes içinde eylem yaptılar. Grup "can verir canlarımızı vermeyiz" açıklamasında bulundu.

Başkent Ankara ilginç bir eyleme ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin değişik illerinden Ankara’da biraraya gelen bir grup hayvansever, sokak hayvanları için kafes içinde eylem yaptılar. Belediyelere "Kısırlaştır, aşılat, yaşat" çağrısı yapan grup, "can verir canlarımızı vermeyiz" açıklamasında bulundu.

"ONLARI KORUMAK BİZİM HAKKIMIZ"

Türkiye'nin çeşitli illerinden Ankara'ya gelen yaklaşık 1000 hayvansever, Anıt Park'ta sokak hayvanları için 'Büyük Ankara Mitingi' düzenledi. Ellerinde, 'Sokağıma dokunma' ve 'Onları korumak bizim hakkımız' gibi dövizler taşıyan grup, "Kısırlaştır, aşılat, yaşat" sloganları attı.

"CAN VERİR CANLARIMIZI VERMEYİZ"

Grup adına Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkanı Haydar Özkan, bir açıklama yaptı. Hayvanların rahat yaşamaları ve iyi muamele görmeleri için 2004 yılında Hayvanları Koruma Kanunu'nun yürürlüğe girdiğini söyleyen Özkan, buna rağmen kanundaki gerekliliklerin yerine getirilmediğini savundu.

Özkan şunları kaydetti: "Hayvanları Koruma Kanunu'na rağmen hala daha 1389 belediyeden 1200'ünde bakımevi ve kısırlaştırma yoktur. Sokak hayvanı sorununun tek çözümü her belediyenin kendi sınırları içinde bakımevi ve kısırlaştırma merkezini kurmasıdır. Bunu yapmadığınız takdirde, ilçeler şimdiye kadar olduğu gibi, büyük dev yaşam alanlarına götürme bahanesi ile birbirlerini sınırlarına köpek atmayı daha da hızlandıracaklar ve çözüm diye önerdiğiniz 62 dev toplama alanları sahipsiz sokak köpeği sayısının patlayarak artmasına sebep olacak ve katliamlar artarak devam edecektir. Tek çözüm sürdürülebilir kısırlaştırmadır. Can verir canlarımızı vermeyiz."

Konuşmaların ardından bir hayvansever, hayvanlara yönelik şiddete dikkat çekmek için köpek maskesi takarak bir süre kafeste bekledi.


İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.