Ankara'da kira fiyatlarındaki artış dudak uçuklattı

Ankara'da kira fiyatlarındaki artış dudak uçuklattı

Ankara'da son 4 yılda kira fiyatlarında fahiş artışlar yaşandı. Başkentte 4 yıllık kira artışı yüzde 833 oldu.

Kira fiyatlarında son 4 yılda fahiş artışlar yaşandı. Ülke genelindeki artış 6 kat oldu. Ankara'daki fiyat artışı ise dudak uçuklattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, ülke genelinde kira fiyatlarındaki artışı hesapladı. Gökçe'nin verilerine göre 2019-2023 döneminde ülke genelinde kira artışı yüzde 583 oldu.

ANKARA'DAKİ KİRA ARTIŞI YÜZDE 833 OLDU

Kira artışındaki en büyük artış ise büyükşehirlerde oldu. En fazla kira artışı yüzde 1109 ile Antalya’da gerçekleşirken; onu yüzde 963 ile Mersin, yüzde 935 ile Muğla, yüzde 833 ile Ankara ve yüzde 713 ile İstanbul takip etti.

"İLK DEFA BÖYLESİ BİR FİYAT YÜKSELMESİYLE KARŞILAŞIYORUZ"

Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, “Dolardaki artışın bile üzerine 3-4 kat arttı, gayrimenkul tarihinde ilk defa böylesi bir fiyat yükselmesiyle karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

Taylan, tedbir alınmadığı sürece kira bedellerindeki artışın süreceğini değerlendirerek, doğru yorumlar yapabilmek için yeni hükümetin politikaları görmek gerektiğini söyledi.

"BUNU KİMSE TAHMİN EDEMEZDİ"

BBC'nin haberine göre Hacı Ali Taylan, “Son birkaç yılda 6-7 kat artan rakamlar…Bunu kimse tahmin edemezdi. Sonrasını görebilmek için artık bizim uzmanlığımız da yetmiyor. Fakat tedbir alınmadığı takdirde kira artışları devam edecektir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.