Ankara'da öğrencilerine hayvan sevgisini aşıladı

Ankara'da öğrencilerine hayvan sevgisini aşıladı

Ankara’da Ümit Yaşar Akyol Ortaokulu'na 3 yıl önce atanan beden eğitimi öğretmeni Pelin Ömerca, ilk günlerde öğrencilerinin hayvanlara karşı tutumunu görünce çok şaşırdığını belirtti. İlk zamanlar hayvanlara zarar veren öğrenciler şimdi ise dostları oldu.

Beden eğitimi öğretmeni Pelin Ömerca, 3 yıl önce atandığı Dr. Ümit Yaşar Akyol Ortaokulu'nda öğrencilerin sokak köpeklerine bilinçsiz davranıp, boyunlarına ip bağlayarak şiddet uyguladığını, tekme attığını görünce harekete geçti. Ömerca, çocuklara hayvan sevgisini aşılamak için sosyal sorumluluk projesi başlattı. Ömerca, bu kapsamda sahipsiz köpekler için okulun bahçesinde yaşam alanı oluşturdu. Pelin öğretmen, evden getirdiği yemeklerle köpekleri besleyip, onları severek, öğrencilerin dikkatini çekmeyi başardı. Zamanla öğrencilerin köpek korkusunu yenmelerini sağlayan Pelin öğretmen, onlara şiddet gösterilmemesi, her canlı gibi sevilmesi gerektiğini aşıladı. Öğrenciler, Pelin öğretmenin çabası ile yaklaşık 12 köpeği sahiplenerek, okul bahçesinde ilgilenmeye başladı. Köpeklerle bağ kuran öğrenciler, onlarla top oynuyor, yemeklerini paylaşıyor, her şeyleri ile özel ilgileniyor.

ogretmen.jpg

‘BAKIŞ AÇILARI DEĞİŞTİ'

Pelin Ömerca, her gittiği kurumda sokak canlarına yaşam alanı sağladığını belirterek, "Buraya ilk geldiğimde çok şaşırmıştım. Öğrenciler köpeklere şiddet uyguluyordu. Zamanla benim hayvanlara yaklaşımımı gördükten sonra hepsinin bakış açısı değişti. Ben köpekler için evden bir şey getirince onlar da getirmeye başladı. Şimdi hepsi çok seviyorlar. Köpekler, şimdi çocuklara okul giriş ve çıkışlarında eşlik ediyor. Çocuklara sorumluluklar veriyorum; kimi suyunu veriyor kimi mamasını veriyor. Biz bu şekilde de okulumuzdaki çocukların içindeki şiddeti, öfkeyi azalttık, çocuklar arasında çıkan çatışmalar çok aza indi. Çok güzel düşünceleri oluyor öğrencilerimin; ‘öğretmenin üşüyorlar kıyafet dikelim, onlara bir şeyler satıp mama alalım' diye çok güzel düşünceleri oluyor. Çocuklardaki değişim beni çok mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.

VELİLER DURUMDAN MEMNUN

Ömerca, velilerin de çocuklarındaki değişimden memnun olduğunu belirterek, "İlk geldiğimde hep zarar veriyorlardı, sonrasında ise birisi yanlışlıkla köpeklerin patisine bassa, çarpsa hemen bize gelip şikâyet ediyorlar. Okulda bazı kurallarımız oldu; futbol oynadıklarında eğer top yatan bir köpeğimize gelirse çocuklar bu durumu penaltı sayıyor. Bu da onların yüce gönüllerinden gelen bir şey. Veliler de bu durumdan çok memnunlar. 3 gün önce ‘Paşa’ isimli köpeğimiz çocukları evlerine bırakırken kamyon çarptı ve öldü. Çocuklarım çok üzüldü. Sevgi çok önemli ve bu büyütülmeli" dedi.

Okul müdürü Feda Şamil Özbaş da "İlk etapta çocuklara saldırılar mı diye endişemiz vardı; ama zamanla bu canlara bir şey yapılmayınca onların da yapmadığını gördük. Çocuklar hayvan sevgisi ile birlikte büyüyor, merhameti öğreniyor. Köpeklerle birlikte okula gidip geliyorlar. Hatta okul bitince mezuniyet belgesi mi versek diyoruz. Diğer okullar da şartları uygunsa bahçeleri büyükse sokak hayvanlarını beslemeleri çocukların gelişimi için çok önemli olacaktır" şeklinde konuştu.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.