Ankara’da özel halk otobüs şoförü isyan etti: Bakın 25 yolcudan ne kadar para alındı

Ankara’da özel halk otobüs şoförü isyan etti: Bakın 25 yolcudan ne kadar para alındı

Yaşanan toplu taşıma krizinin ardından yapılan görüşmelerin neticesinde özel halk otobüslerinin Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne satılma kararı alındı. Serbest kart kullanan kişi sayısının hala çok fazla olduğu çekilen bir video ile tekrar gündeme geldi.

Ankara’da özel halk otobüslerinin artan maliyetlerden dolayı 65 yaş üstü olan serbest kartlı yolcuları taşımama kararını duyurmuştu. Bu kararın ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 65 yaş üstü olan yolcuları taşımayan özel halk otobüslerinin trafikten men edileceğini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından özel halk otobüsleri kontak kapatma kararı aldı. Bu süreçte karşılıklı görüşmelerin sonunda Mansur Yavaş, özel halk otobüslerine araçlarınızı bize satın çağrısı yaptı. Tarafların araç satımı konusunda genel bir anlaşmaya varması neticesinde özel halk otobüsleri serbest kartlı yolcuları taşımaya devam ediyor. Ekim ayı itibari ile konuyla alakalı herhangi bir gelişme kamuoyuna aktarılmadı.

GÖZLER 15 EKİM’DE

10 Ekim’de Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB), özel halk otobüslerinin ücretsiz yolcu taşıması ile ilgili kararın 15 Ekim’de yapılacak olan toplantı sonrasında verileceğini duyurmuştu. Toplantı, 15 Ekim Pazar günü saat 13.30’da Ankara Ticaret Odası (ATO) Duatepe Toplantı Salonunda gerçekleşecek.

“HİÇ BU KADAR SERBEST ALDINIZ MI?”

Bir yandan özel halk otobüslerinin tepkileri devam ediyor. Bir özel halk otobüsü şoförünün yayınlamış olduğu video sosyal medyada yoğun ilgi gördü. Videoda otobüse toplamda 25 kişinin bindiği görünürken 23 kişi serbest, 1 öğrenci ve 1 de tam kart basıldı. Otobüs şoförünün tepkisi “Ömrü hayatınız da hiç bu kadar serbest aldınız mı?” sözleri ile duyuldu. Mevcut tarife üzerinden hesaplandığı zaman 25 kişiden toplamda 22,5 TL alınmış oldu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.