Ankara'da özel halk otobüsçülerden araçlara bilgilendirme yazısı: "Ücretsiz yolcu taşımayacağız"

Ankara'da özel halk otobüsçülerden araçlara bilgilendirme yazısı: "Ücretsiz yolcu taşımayacağız"

Her ayın 1’i ile 4’ü arası hariç Türkiye genelinde ücretsiz yolcu taşımayacaklarını açıklayan özel halk otobüsçüler, Ankara’da bulunan araçlarına ‘Ücretsiz yolcu taşımayacağız’ yazısı astı.

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı Ercan Soydaş, tarafından yapılan açıklamada, her ayın 1’i ve 4’ü arası hariç diğer günler emniyet ve basın mensupları ile şehit ve gazi yakınları hariç kimseyi ücretsiz taşımayacaklarını açıkladı. Dün yapılan bu açıklamanın ardından Ankara’da bulunan özel halk otobüslerine ‘Ücretsiz taşımayacağız’ yazısı asıldı.

soydas.jpg

“SİSTEM KENDİNİ YÜRÜTEMEZ HALE GELMİŞTİR”

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ercan Soydaş, yaptığı açıklamayla her ayın 1’i ve 4’ü arası hariç kimseyi ücretsiz taşımayacaklarını belirterek, "Bu süreçte yetkililer tarafından "biz bedelini ödüyoruz" açıklamaları camiamızı fazlasıyla üzmüştür. Resmi veriler incelendiğinde durumun böyle olmadığı net olarak anlaşılacaktır. Yetkililer tarafından "Bedel ödeniyorsa esnaf neden feryat ediyor" sorusu hiç sorulmadığı gibi aksine kamuoyunun esnaflarımıza tepki göstermelerine zemin hazırlanmış, hakkı olandan fazlasını istiyormuş gibi bir algı oluşturularak camiamız hakaret düzeyinde eleştirilere maruz bırakılmıştır. Hem ilgili Bakanlıklar hem de özel halk otobüsleri ile ilgili tüm kararları alma, ücret tarifelerini belirleme, alternatif uygulamalarla çok düşük rakamlarla yolcu taşıtma yetkisi kendilerinde olmasına rağmen destek vermeyen Belediyeler nedeniyle de sistem kendini yürütemez hale gelmiştir. Türkiye'de özel halk otobüsü sayısı belediye otobüsü sayısından fazladır” ifadelerini kullanmıştı.

bilgi.jpg

ANKARA’DA BİLGİLENDİRME YAZISI

Dün yapılan açıklamaların ardından Ankara’da özel halk otobüsü araçlarına ‘Ücretsiz yolcu taşımayacağız’ temalı bir bilgilendirme yazısı asıldı. “Hiçbir özel sektör ücretsiz hizmet yapmaz” başlığı kullanılan yazıda, “Sayın vatandaşlarımızın bilgisine, taşıdığımız ücretsiz biniş gerçekleştiren vatandaşlarımızın alınan birlik kararı doğrultusunda, artan maliyetler nedeniyle ücretsiz yolcularımızı her ayın 1’i ile 4’ü arasında taşıyacağımızı belirtir, bu duyurumuzu tüm Türkiye genelinde araçlarımıza asacağımızı vatandaşlarımıza ve kamuoyuna bildirdiğimizi önemle rica ederiz” sözleri kullanıldı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.