Ankara’da özel yurtlar av peşinde! Bakın ne yaptılar…

Ankara’da özel yurtlar av peşinde! Bakın ne yaptılar…

2023-2024 eğitim-öğretim yılının yaklaşmasıyla birlikte, Ankara’daki üniversiteli öğrenciler barınma sorunu yaşıyor. Özel yurtlar ise bunu fırsat bilip, hem yurt fiyatlarını yükseltti hem de arama motorunda reklama abandı.

Başkentte üniversite okuyan öğrenciler, yeni eğitim-öğretim yılına hazırlanırken barınma sorunu ile karşı karşıya. Geçtiğimiz yıl öğrenci sayısı 300 binlerde seyrederken, Ankara’ya yeni gelecek olan öğrenciler ile birlikte sayının 350 binleri bulması bekleniyor.

KYK YURDU

Artan öğrenci sayıları, kalacak yer sıkıntılarını da beraberinde getiriyor. Ankara’daki mevcut KYK yurt kapasiteleri mevcut öğrenci sayının yüzde 10’ununa denk gelirken, öğrenciler kiralık evlere ya da özel yurtlara yönelmiş durumda.

Öğrenci evi

Ankara, son zamanlarda sığınmacıların yanı sıra deprem bölgesinden de yoğun göçe maruz kaldı. Hal böyle olunca öğrenciler, kentte kiralık ev bulmakta zorlandı. Ev sahipleri ise mevcut enflasyonu öne sürerek kira fiyatlarını, evin yaşına ve oda sayısına bakmadan kira fiyatlarını yükseltti.

Öğrenciler, konaklayacak yer bulmakta zorlanırken, konaklamak için özel yurtları araştırmaya başladı.

ankaradaki-ozel-yurt-fiyatlari.jpg

ÖZEL YURTLAR OLTAYI ATTI, BEKLİYOR

Ankara’daki özel yurtlar; öğrencilerin barınma krizini fırsata çevirmek istedi ve arama motorlarında tabiri caizse reklama abandı. Bununla da yetinmeyip 4 kişilik ranzalı ve tuvaleti katta bulunan odaları, yıllık olarak 80 bin liraya görücüye çıkardı. Tek kişilik odalar ise yıllık 175 bin liradan alıcısını bekliyor. Özel yurtların konumuna ve odaların büyüklüğüne göre fiyatların değişkenlik gösterdiğini de ayrıca belirtmekte fayda var.

sokakta-kalan-ogrenciler.jpg

AİLELER ÇOCUKLARI İÇİN ENDİŞELİ

Ankara’daki üniversitelerde okuyan mevcut öğrencileri ve kentte üniversite kazanacak öğrencileri zor günler karşılıyor.

Başkentte kiralar aldı başını gitti. Üniversite öğrencilerinin yoğun olarak ikamet ettiği semtlerde ise kiralık evler yok denecek kadar az. KYK yurtlarında konaklamayı hak kazanamayacak olan ve hiç başvuru yapmayacak öğrenciler, öncelik olarak kiralık evin yolunu tutarken, rotayı özel yurtlara çevirdi.

Yüksek fiyat politikası günden özel yurtlar ise ağına düşecek öğrencileri bekliyor.

Aileler ve öğrenciler, hem maddi imkânsızlık hem de kiralık evlerin yetersizliği karşısında zor günler yaşıyor ve sıkıntıların bir an önce son bulmasını istiyor.

ankaradaki-ozel-yurt-fiyatlari-001.jpg

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.