Ankara'da simit fiyatı mahkemelik oldu: Zarar ediyoruz

Ankara'da simit fiyatı mahkemelik oldu: Zarar ediyoruz

Simit tarifesini belirlemede Ticaret Bakanlığının onayının zorunlu hale getirilmesinin ardından Ankara'da simit fiyatları mahkemelik oldu. Simitçiler, Başkentte 4 aydır zararına satış yaptıklarını belirtti.

Ankara'da 27 Ocak'ta simit fiyatlarına yüzde 50 zam gelmişti. 10 lira olan simit fiyatı, 5 TL'lik zamla 15 liraya çıkmıştı. 29 Ocak'ta yeni bir açıklama yapan Ankara Simitçiler ve Pideciler Esnaf Odası Başkanı Savaş Delibaş, zammın geri alındığını ve simidin 10 TL'den satılmaya devam edeceğini duyurmuştu.

SİMİT FİYATI MAHKEMELİK OLDU

Savaş Delibaş, Ocak ayındaki kararın üzerinden 4 ay geçmesine rağmen zararına satış yaptıklarını açıkladı. Bir simidin maliyetinin 13 lira 20 kuruş olduğunu söyleyen Delibaş, simit fiyatının 15 TL olarak uygulanması gerektiğini söyledi.

Delibaş, simit fiyatlarını belirlemede son sözü Ticaret Bakanlığının söylemesini sağlayan yönetmeliğin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açtıklarını söyledi.

Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenen simit fiyatlarının, maliyetin altında kaldığını söyleyen Delibaş, Küçük esnaf buna ne kadar dayanabilir?" dedi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.