Ankara’da ucuz börek ve baklava büyük rağbet görüyor
Yenimahalle Erciyes İş Yerleri Sitesi’ndeki ünlü tatlıcıların bayrama özel ürettikleri ve daha düşük fiyattan satışa sundukları börek ve baklavalar adeta kapış kapış satılıyor.
Ramazan Bayramı’nın vazgeçilmezi olan şeker ve tatlıların fiyatları yüksekliği ile dikkat çekerken, tepsi tepsi baklava almak artık iyice güçleşti. Baklavaya oranla daha ekonomik olan böreğe rağbet arttı.
Başkent’te baklava ve böreğin üretim merkezlerinden olan Yenimahalle sınırları içerisindeki Erciyes İş Yerleri Sitesi’nde arife günü de büyük yoğunluk yaşandı.
Erciyes İş Yerleri Sitesi’ndeki ünlü tatlıcıların bayrama özel ürettikleri ve daha düşük fiyattan satışa sundukları börek ve baklavalar adeta kapış kapış satılıyor.
BAKLAVA 100 TL’DEN BAŞLIYOR
Buradaki tatlıcılarda baklavaların kilo fiyatının 100 TL’den, böreklerin kilo fiyatının ise 60 TL’den başladığını gören, duyan vatandaşlar, bölgeye akın etti.
ARAÇ TRAFİĞİ OLUŞTU VE KUYRUK
Vatandaşlar kilosu 60 TL olan börek ve 100 TL olan baklavalardan alabilmek için tatlıcıların önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Tatlıcıların önlerindeki yollarda da araç trafiği meydana geldi. Uygun fiyatlı tatlı ve börek almaya gelen vatandaşlar araçlarını park edecek yer bulmakta zorlandı.
3 KİLOLUK TEPSİ BÖREK 180 TL
Böreğe ilginin daha yoğun olduğu gözlendi. Yaklaşık 3 kilo gelen bir tepsi börek 180 TL’den satılırken, kimi tatlıcılarda stoklar tükenince bazı vatandaşlar elleri boş döndü.
Piyasada aynı kalitede börek ve baklavaların en az iki katı fiyatına satıldığını belirten vatandaşlar, değişik semtlerden buraya tatlı almaya geldiklerini ifade etti. Vatandaşlar uzun süre kuyrukta beklemekten ise şikayetçiydi.
www.gazeteilksayfa.com ÖZEL
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.