Ankara’da üniversite okuyan öğrencilere çok kötü haber

Ankara’da üniversite okuyan öğrencilere çok kötü haber

Ankara’ya dışarıdan gelen üniversite öğrencileri ev bulamamakla karşı karşıya… Ankara’da boş ev çok az, olanların kiraları da çok yüksek. Gayrimenkul Danışmanı Nihat Bozdağ, “Bu dönemde Allah, öğrencilerin ve ailelerin yardımcısı olsun” dedi.

2023-2024 eğitim-öğretim sezonunun açılmasına kısa bir süre kalırken, üniversite öğrencilerinin yoğun olarak barındığı semtlerde öğrenciler, ev bulmakta zorlanıyor. Gerek başkente sığınmacıların göç etmesi gerek kira fiyatlarının artışı sonrası öğrencileri zor günler bekliyor.

Öğrencilerin yaşadığı sıkıntılara değinen Gayrimenkul Danışmanı Nihat Bozdağ, “Öğrenciler, çok sıkıntılı bir dönemde. Şu an bölgede daire yok. Boşalan daireler ise el altından gidiyor” ifadelerini kullandı.

haber1-001.jpg

ÖĞRENCİLER VE AİLELER ZOR DURUMDA

Ankara’daki üniversite öğrencilerinin yoğun olarak yaşadığı semtlerden biri olan Cebeci’deki kira fiyatlarına değinen Bozdağ, “Evlerin aylık kira fiyatı 8 bin liradan başlayıp, 16 bin liralara kadar çıkıyor. Burada ev sahiplerini suçlamak da doğru değil. Ülkede enflasyon gerçeği var ve piyasa ortada. Öğrenci ve aileler de zor durumda. Çünkü en az 3-4 kişi birleşip, bu kira fiyatlarını denkleştirmek durumunda” şeklinde konuştu.

haber3.jpg

Nihat Bozdağ, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“İşin kötü tarafı şu an bölgede daire yok. Ankara’ya çok ciddi bir sığınmacı göçü var. Bu da eldeki imkanları kısıtlıyor. Özellikle de seçimden sonra kira piyasasının durumu yüzde 200-300’lere ulaştı. Seçim öncesi kira fiyatları 4 bin ya da 5 bin civarındayken, seçimden sonra kira fiyatları 10-15 bin arasında seyrediyor. Bu 4-5 aylık süreçte ne olmuş olabilir? Evlerin 2+1 veya 3+1 olması da hiç önemli değil. Öğrencilerin bu anlamda evsiz kaldığını söyleyebiliriz. Özel yurtların fiyatı da aldı başını gitti. Emlakçılar olarak, öğrencilerin durumuna çok üzülüyoruz.”

haber2-001.jpg

"DOĞRULARI AÇIKÇA SÖYLEYİN"

Öğrenci semtlerinde emlakçılar; öğrencilerin durumu ve kira fiyatları hakkında bilgi vermekten kaçınırken, tüm samimiyetiyle açıklamalarına devam eden Bozdağ, “Piyasanın durumu ortada. Eğer bu ülkede yaşıyorsanız, emlakçılık yapıyorsanız, doğruları söylemek zorundasınız. Kiralık ev piyasasında ciddi sıkıntılar var. Öğrenciler çok zor durumda” dedi.

nihat-bozdag-ve-eray-zobu.jpg

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum