Ankara’da üniversitelilere dış ticaret eğitimi: 30 öğrenci sınavla belirlenecek
Ankara Ticaret Odası, dış ticaret alanında uzmanlaşmak isteyen gençler için yaz dönemine özel bir eğitim programı başlatıyor. Başarılı 30 öğrenciye yönelik düzenlenecek program, sektöre hızlı uyum sağlamayı amaçlıyor.
Ankara Ticaret Odası (ATO), üniversite öğrencilerine yönelik dış ticaret eğitim programı ile gençleri küresel ticaretin dinamiklerine hazırlıyor. 30 Haziran – 22 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan program, katılımcılara dış ticaretin temel yapı taşlarını öğretmeyi hedefliyor. Eğitim sürecinde öğrenciler, ihracat ve ithalat mevzuatından lojistiğe, pazarlamadan uygulamalı dış ticaret işlemlerine kadar geniş bir yelpazede bilgi sahibi olacak.
KATILIM SINAVLA BELİRLENECEK
Programa başvurmak isteyen adayların 28 Haziran Cumartesi günü saat 10.30’da ATO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilecek sınava katılmaları gerekiyor. Yapılacak değerlendirme sınavının ardından başarı sıralamasına göre seçilecek 30 asil öğrenci dış ticaret eğitiminden faydalanma hakkı kazanacak. Eğitim sonunda katılımcıların sektörel bilgi birikimlerinin artması ve istihdama daha hızlı adapte olmaları bekleniyor.
BAŞVURULAR DİJİTAL ORTAMDAN ALINACAK
Programa kayıtlar internet üzerinden yapılacak. Başvuruların yoğun ilgi görmesi beklenirken, ATO yetkilileri özellikle dış ticaret alanında kariyer hedefleyen öğrencilerin bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini belirtiyor.
GELECEĞİN DIŞ TİCARET UZMANLARI YETİŞECEK
Ankara Ticaret Odası tarafından düzenlenen bu eğitim, yalnızca akademik bilgiyi artırmakla kalmayacak; aynı zamanda katılımcılara iş dünyasında pratik deneyim kazandırarak gelecekteki meslek hayatlarına güçlü bir başlangıç yapmalarını sağlayacak. ATO, bu gibi programlarla gençleri hem yerel hem de uluslararası iş çevrelerine hazırlamayı amaçlıyor.
DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLA!

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.