Ankara'da yatırım amaçlı daire alınacak ilçeler nereler? 

Ankara'da yatırım amaçlı daire alınacak ilçeler nereler? 

Son dönemin en popüler yatırım tercihlerinden biri olan ev, doğru zamanda, doğru yerde alınması halinde ciddi karlar sağlıyor. Peki Türkiye'nin en büyük ikinci nüfuslu ili olan Ankara'da yatırımlık daire nereden alınır?

Emlak sektörünün son on senede ciddi anlamda ilerlemesiyle birlikte Ankara'da prim yapan semtleri büyük merak konusu oldu.  Özellikle Ankaralıların şehrin merkezinden mümkün olduğu sürece uzaklaşma isteği doğrultusunda yerleşme şehrin dışına doğru kaymaya başladı. İşte Ankara'nın en çok talep gören o semtleri...

Nüfus sıklığı her geçen gün artan başkent Ankara'nın, sahip olduğu il arazisi bakımından Türkiye yüzölçümü içerisinde yüzde 3,19'luk bir paya sahip.  

Son 10 senedir Ankara'nın Ballıkuyumcu, Gölbaşı, Batıkent, Çayyolu, İncek Ve Eryaman gibi şehir merkezine uzak bölgelerde kentleşme tüm hızıyla devam ediyor. Yatırımcıların ilk tercihi haline gelen bu yerlerde hem lüks hem de uygun fiyatlı sitelerin inşaatları sürdürülüyor. Orta bütçeye uygun dairelerin proje aşamasında olması sebebiyle de arsa fiyatları günbegün artıyor.

SÖĞÜTÖZÜ 

Ankara'da kazançlı yatırımlık daire nereden alınır deyince akıllara ilk gelen Söğütözü, özellikle Next Level gibi alışveriş merkezlerini içinde barındırması sebebiyle ilk tercih edilenler arasından yer alıyor. Birçok lüks konutunun ve iş yeri plazalarının inşasının devam ettiği Söğütözü bölgesi günden güne gelişmeye devam ediyor. Söğütözü'nün en önemli özelliklerinden birisi ise şehir merkezine yakın oluşu ve metroyla bölgede yaşayan insanlara ulaşım avantajı sağlamasıdır.

ankara-sogutozu.jpg

ÇAYYOLU

Çayyolu bölgesinin devamı niteliğinde olan Yaşamkent, lüks konutlardan oluşan siteleriyle, imarlı villa arsalarıyla, son yıllarda artan talebi ve yeni başlayan inşası süren lüks projeleriyle önümüzdeki dönemin en popüler bölgesi olmaya adaydır. Şehir merkezinin sıkıcı yoğunluğundan uzak yemyeşil arazilerin yer aldığı bu bölgedeki konutlar yatırım yapmayı düşünenler için ilk tercih edilenler arasında. Bu bölgede yer alan daireleri makul fiyata yatırım amaçlı satın alabilirsiniz. Böylece bölge tamamen imara açılıp lüks konutlar dikildiğinde mevcut dairelerin fiyatları da ciddi oranda artacağa öngörülüyor.

ankara-cayyolu-yatirimlik-yerler.jpg

BALLIKUYUMCU

Eskişehir Yolu üzerinde bulunan bölgede, özellikle Disnayland projesine olan yakın olması Büyükşehir Belediyesi'nce inşa edilmekte olan Portaş Konutları, Kent-Koop projesi... gibi çalışmalar sebebiyle son yıllarda gözde yatırım alanları arasına girdi. Şuan itibariyle arsa fiyatlarının düşük olması ve yakın zamanda imar patlaması yapması düşüncesiyle uzun vadede kazanç sağlayacak bölgeler arasında yer almaktadır.

ankara-ballikuyumcu.jpg

ETİMESGUT

Genellikle şehir merkezinden uzaklaşmak isteyenlerin tercih ettiği bir bölge olan Etimesgut’ta son dönemde imara açılan bölümlerin olması sebebiyle lüks daire artışı arsa ve normal düzeydeki dairelerin değerini arttırdı. Özellikle Bağlıca'da yer alan  konut projeleri oldukça ilgi görüyor. Bununla birlikte Yapracık Mahallesi de kentleşmeye hızlı bir giriş yaparak tercih ediliyor. Kısa vadede yatırımınıza yanıt verecek bu bölgede ciddi kazançlar elde etmesi hedefleniyor.

ankara-etimesgut-yatirimlik-yerler.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.