Ankara’daki o kurum 5’te 1 fiyatına eğitim veriyor

Ankara’daki o kurum 5’te 1 fiyatına eğitim veriyor

2021 yılında Ankara’da açılan Eğitim Doktoru Kurs Merkezi, fiyatıyla dikkat çekti. Kursun sahibi Behçet Karabulut, “Yıllık özel dersin 282 bin lira olduğu yerde biz 60 bin TL’ye eğitim veriyoruz” dedi.

Eğitim ve dershanecilik sektöründe uzun yıllar deneyimi ve binlerce öğrencisi olan Behçet Karabulut, yurtdışı gezilerinde gördüklerini ve eğitim alanındaki deneyimlerini bir araya getirerek eğitimde büyük değişim ortaya koydu. Çalışmalar sonucunda 2021 yılında Ankara Yenimahalle’de açtıkları Eğitim Doktoru Kurs Merkezi ile birlikte dönüşümün fitili ateşlendi. İçerisinde barındırdığı 5’i 1 yerde konseptiyle öğrenci için cazibe merkezi haline gelen Eğitim Doktoru, kurs eğitimini kütüphane, kafe ve kültürle birleştirdiklerini belirterek, öğrencilerin eğitim ile ilgili ihtiyaç duyduğu her şeyin tek bir noktada birleştirildiğini ifade etti. Yıllık kurs fiyatları hakkında da konuşan Karabulut, özel ders ücretlerinin bir üniversite hazırlık öğrencisine 282 bin lira masrafı olduğuna dikkat çekerek, eğitimlerini 60 bin lira gibi bir ücrete verdiklerini anlattı.

haber4.jpg

“BAŞTA HERKES KLİNİK SANIYOR”

“Eğitim Doktoru” adı verilen kurs merkezinin isminin Eğitim Doktoru olmasından dolayı başta klinik sanıldığını söyleyen Behçet Karabulut, aslında ismin yalnızca uzmanlıkla ilgili olduğunu belirtti. Karabulut, Eğitim Doktoru isminin nasıl ortaya çıktığını şu ifadelerle anlattı:

“Bize bakanlıkta dâhil olmak üzere Eğitim Doktoru diye kurs ismi mi olur denildi. Eğitim doktorundaki doktor kelimesi tıbbi bir ifade değildir. Eğitim ve bilimsel anlamda işin uzmanı anlamını taşımaktadır. Herkesin aklına ilk tıp geliyor. Ancak isme karar verirken, eğitim alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamlamış biri olarak sadece işin uzmanı olduğumuzu belirtmek istedik.”

haber5.jpg

EĞİTİM DOKTORU’NDA 5’İ BİR YERDE

Türkiye’deki diğer eğitim kurumları ve kurs merkezlerinden farklı olarak kurs içerisinde pek çok alan barındıran Eğitim Doktoru, bu anlamda tek olma özelliği taşıyor. Yola çıkılırken bizzat bu düşünceyi hayata geçirmek istediklerini vurgulayan Behçet Karabulut, 5’i bir yerde mantığı ile ilgili olarak “Çocuk kursunu alıyor. Kafede eğlenirken muhabbet edip sorusunu çözüyor. Kendine zaman ayırıp sesli-sessiz kütüphaneye gidiyor. Kitap ihtiyacı olduğu zaman buradan kitap satın alıyor. Sonrasında hem dinlenmek hem de kültürlenmek için kültür merdivenlerinde oturup konferanslar dinliyor. Yani Z kuşağı diye tabir edilen neslin ihtiyaç duyduğu her şey burada var. Dolayısıyla çocuklar dışarı çıkmak istemiyor” şeklinde konuştu.

haber3-001.jpg

YOL HARİTASI BELİRLENİYOR

Eğitim Doktoru Kurs Merkezi’nde üniversite ya da lise sınavlarına hazırlanmak için gelen öğrencilerin hangi aşamalardan geçtiğini anlatan Behçet Karabulut, öncelikle çocukların iki aşamalı bir teste tabi tutulduğunu söyledi. Öğrencilerin derslerdeki altyapılarının nasıl olduğu ve kişisel yönelimlerinin belirlendiği testlerin sonucunda çıkan rapora göre yönlendirmeleri yaptıklarını aktaran Karabulut, “Öncelikle çocuğun altyapısının ölçülmesi için bir sınav yapılıyor. Bir de Holland testi dediğimiz yönelim testi yapılıyor. Bununla birlikte çocuğun yönelimi belirleniyor. Bu iki testin sonuçlarıyla birlikte ortaya bir rapor çıkıyor. Raporda çocuğun hangi konularda eksik ya da hangi konularda yeterli ve yetenekli olduğu yer alıyor. Yani eğitim yanı sıra kişisel testle birlikte kişisel destek de sağlanmış oluyor” dedi.

haber6.jpg

İMKÂNSIZLIKLARIN BAŞARILDIĞI YER: “EĞİTİM DOKTORU”

Geçirilen iki yılda şahit oldukları ve kazanımlarla birlikte mutlu oldukları örnek olayları anlaran Behçet Karabulut, yaşanmış hikâyeleri anlattı. Karabulut, “Geçen yıl özel öğrenim güçlüğü çeken bir öğrencimiz vardı. O çocuğu hiç unutamıyorum. Bu çocuğumuz, rehberlik hocalarının kontrolünde ve takibinde kursunu sürdürdü. Öğrencimizi buraya dedesi getirmiş ve bize şunu söylemişti: ‘Hocam biz bunun kazanamayacağını biliyoruz. En azından sosyalleşsin istiyorum.’ O çocuk bu kursta aldığı eğitim ile birlikte Kırıkkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne yerleşti. Yani bizler, özgün öğrenme güçlüğü çeken kaynaştırma öğrencisinin üniversite kazanmasına yardımcı olmuş olduk. Bu örnek Eğitim Doktoru’nun doğru yolda olduğunu gösteriyor” dedi.

haber1-012.jpg

EĞİTİM DOKTORU’NA ÖZGÜ KAVRAMLAR

2021 yılında açılan ve iki yıldır sınavlarda gösterdiği başarılarla dikkatleri üzerine çeken Eğitim Doktoru’nun çeşitli kavramları üzerine de konuşan Behçet Karabulut, kavramlarla ilgili olarak şöyle söyledi:

“Çocuk geldikten sonra çeşitli envanterlerimizle birlikte rehberlik öğrenciyi takip eder. Çocukta okuma-anlama-yorumlama, unutma ve algılamada sorun problemleri varsa hemen acil servis eğitimlerine yönlendirilir. Daha sonra devam eden süreçte denemelerle birlikte yapay zekâ, çocuğun yapamadığı soruları ortaya çıkarır. Öğrencinin eksik kaldığı ve yapamadığı konulara ilişkin biz, kişiye özel soru bankası çıkarırız. Buna da reçete diyoruz. Bir de yoğun bakımımız var. Yoğun bakım ise; öğrenci ile bire bir ilgilenilen noktadır.”

manset-001.jpg

ÖZEL DERSE GÖRE 5’TE 1 FİYAT

Eğitim Doktoru’nun yıllık ücretleri hakkında bilgiler veren Behçet Karabulut, üniversiteye hazırlanan bir öğrencinin yıllık özel ders ücretinin 282 bin lira olduğunu söyledi. Eğitim Doktoru Kurs Merkezi’nde öğrencilere yüz yüze özel dersler verilmesine rağmen yıllık ücretlerin 60 bin lira olduğunun altını çizen Karabulut, ayrıca isteyene saatlik ücreti 350 TL olacak şekilde özel ders verdiklerini belirterek sözlerini noktaladı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.