Ankara’dan deprem bölgesine seçim harekâtı

Ankara’dan deprem bölgesine seçim harekâtı

6 Şubat tarihindeki depremler sonrası Ankara’ya gelen ve Ankara’da ikamet eden vatandaşların ikinci tur seçimlerinde oy kullanabilmesi için Ankara Valiliği’nden açıklama geldi. Valilik; bölgedeki şehirlere otobüs seferlerinin düzenleneceğini bildirdi.

14 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinin ikinci tura kalmasıyla; afet bölgesinden Ankara’ya gelerek yaşamlarını başkentte sürdüren vatandaşların oy kullanabilmesi için otobüs seferi düzenleneceği duyuruldu. Ankara Valiliği’nin sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımda paylaşılan bilgide, ikinci tur seçimleri için memleketlerine gidecek olan depremzedelere özel AŞTİ’den otobüs seferlerinin düzenleneceği bilgisi paylaşıldı.

ankaradan-deprem-bolgesine-secim-harekatii.jpg

OY KULLANIP DÖNECEKLER

İkinci tur seçimleri 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. Pek çok kentten deprem bölgesine oy kullanmak isteyen vatandaşlar için ücretsiz sefer düzenlenecek. Ankara Valiliği'nden yapılan duyuruda 27 Mayıs 2023 Cumartesi günü saat 15.00'dan itibaren Ankara'dan deprem bölgesine gitmek isteyen depremzede vatandaşlar için AŞTİ'den otobüs seferleri düzenleneceği belirtildi.

Otobüs seferleri Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Malatya ve Elazığ’a düzenlenecek. Depremzede yurttaşlar, 28 Mayıs pazar günü oy kullandıktan sonra aynı otobüslerle Ankara'ya dönecekler.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.