Ankara’dan Kırşehir’e anlamlı ziyaret: Fenomen imam gençlere yol gösteriyor

Ankara’dan Kırşehir’e anlamlı ziyaret: Fenomen imam gençlere yol gösteriyor

Kırşehir’de İmamlık yapan Ertuğrul Sainkaplan, sosyal medya hesabından yayınladığı video ile ülke gündemine yerleşti. Sainkaplan’a ‘ankaraabisi’ kullanıcı adıyla tanınan Yasin Oyanık’tan sürpriz geldi. Fenomen İmam gazetemize konuştu.

Ertuğrul Sainkaplan, cemaatsiz namaz kıldığı anları ‘İmam olmuşsundur ama cemaatin yoktur’ başlığı ile sosyal medya hesabından paylaştı. Video, kısa sürede izlenme rekorları kırdı. ‘Ankaraabisi’ kullanıcı adıyla tanınan sosyal medya fenomeni Yasin Oyanık, yaklaşık 100 kişilik ekip ile Kırşehir Kaman’da görev yapan imamı ziyarete gitti. Sosyal medyada paylaşılan o anlar beğeni yağmuruna tutuldu.

haber-ic-001.jpg

“İMAMLIK PEYGAMBER MESLEĞİ”

27 yaşındaki fenomen İmam Ertuğrul Sainkaplan, Kırşehir’in Kaman ilçesinde görev yapıyor. Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olan Sainkaplan, sosyal medya hesabından camisine cemaat çekmeye çalışıyor. İmamlık mesleği hakkında konuşan Sainkaplan, “İmam olmak çok güzel bir şey. İmamlık peygamber mesleğidir ama bunun yanında zorluklar da var. Mesela imamların da insan olduğu unutuluyor. Vakit aralarında cenaze oluyor, düğün oluyor. Anında orada olmamızı istiyorlar. Diğer zorluğu ise köyde görev yapmak. Köy yaşamına alışkın olmayanlar için zorlayıcı bir durum olabiliyor” dedi.

Çektiği videolar ile izlenme rekorları kıran fenomen İmam Ertuğrul Sainkaplan paylaşımlarının asıl amacını, “Benim çektiğim videolarda, kendi camimi kendi köyümü kastettiğimi düşündüler. Ama bu sorun genel bir sorun. Bu sorun tüm Türkiye’de var. Bu sorunun temelinde de insanların bakış açısının değişmesi var. İnsanlarda, eskiden olduğu gibi daha bağlı, daha yoğun bir dini anlayış maalesef yok. Hem köydeki hem şehirdeki insanlar hayatın akışına kendilerini kaptırmış gidiyorlar. Sürekli koşturmaca içinde oldukları için namaz kılsalar bile camide cemaat ile kılmayı maalesef terk ediyorlar” şeklinde açıkladı.

GENÇ İMAM GENÇLERE YOL GÖSTERİYOR

Sainkaplan, çektiği videonun tüm ülkede ses getirmesi hakkında, özel genç kitleye dikkat çekerek, “Bu video ile ben meşhur oldum diye düşünülebilir ama ben daha önceden de sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanıyordum. Eğitim sayfam da var benim. Şimdi genç bir imam olarak, camide videolar çekiyorum. Bu durum özellikle gençlerin dikkatini çekti. ‘Hocam bu platformlarda iyi ki siz varsınız’ şeklinde birçok mesaj alıyorum. Gençler sosyal medyayı çok iyi şekilde kullanıyorlar. Bizlerin de onlara ayak uydurmak için, camiyi sevdirmek için o sınırı aşmadan, seviyeyi koruyarak sosyal medyayı kullanmamız gerekiyor” açıklamasını yaptı.

Çektiği video ile ilgili şaşkınlığını dile getiren Ertuğrul Sainkaplan, sosyal medya fenomeni Yasin Oyanık’ın sürprizine çok sevindiğini belirterek, “Ben videoyu paylaştığımda gerçekten buralara gelmesini beklemiyordum. En fazla 100-200 bin izlenmeyi düşünmüştüm. Ama çok büyük bir farkındalık oluşturdu. Daha sonra Ankara’dan beni çok şaşırtan bir sürpriz ile karşılaştım. Ankara abisi ve kalabalık bir genç grubu geldi. Buraya geldikten sonra beni aradılar. Ben çok şaşırdım, mutlu oldum, duygulandım. Arkamı döndüğümde o gençleri gördüm ya o mutluluğu kelimelere dökemiyorum. İçimden dua ettim bütün camilerimiz böyle olsun özellikle gençlerimiz ile dolsun diye. ‘Ankara Abisi’ne buradan çok teşekkür ederim. Beni çok mutlu ettiler” dedi.

haber-ic2.jpg

CEMAAT ÇEKEBİLMENİN FARKLI YOLLARI

Fenomen imam, camilerdeki cemaat sorununun altını çizerek, “Günümüzde camilere cemaat çekmek çok zor ama imkansız değil. Artık durum kapı kapı gezmekten başka bir boyuta geçti. İnsanların evine birkaç kez gidersin bunun sonu yok burada önemli olan insanların kalbine dokunmak onların dikkatini çekebilmek. Camilere cemaat çekebilmek için, özellikle köy camileri için, muhtarlar ile ve köyün ileri gelen kişileri ile ortak hareket edilebilir. Sabah buluşmaları, öğlen buluşmaları yapılabilir. Özellikle yatsı namazlarında farklı imkanlar sunulabilir. Faklı mesleklerden ya da ilde bulunan daha büyük kişilerin katılımı sağlanabilir. Bu şekilde camilere cemaat çekebiliriz” ifadelerine yer verdi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.