Ankaralılar burası tam size göre: Keşfedilmeyi bekleyen harika göl!

Ankaralılar burası tam size göre: Keşfedilmeyi bekleyen harika göl!

Ankara doğal güzellikleriyle ön plana çıkan bir şehirdir. Bunlardan en bakir kalmışı ise Çubuk ilçesinde bulunan Kızılca Göleti. Binlerce kuş türünü bünyesinde barındıran bu doğa harikası, keşfedilmeyi bekliyor.

Binlerce kuş türünü içerisinde barındıran Kızılca Göleti, başkentlilerin keşfetmesi gereken yerler arasında. Harika doğasıyla ön plana çıkan bu yere giden toplu taşıma aracı bulunmuyor. Etrafı çam ağaçlarıyla kaplanan Kızılca Göleti, başkentlilere harika vakit geçirebilecekleri imkânları sunuyor.

golet.jpg

BİNLERCE KUŞ TÜRÜ BULUNUYOR

Kızılca Göleti’nin en büyük özelliklerinden birisi içerisinde barındırdığı kuş türleri. En çok görülen kuş türleriyse dikkuyruk, Macar ördeği, bahri ve patka olarak göze çarpıyor. 1967 yılında sulama ve içme amacıyla inşa edilmiş bu gölde, yakın zamanda balıklandırma çalışması yapılmıştır. Yayın, Kadife, Sazan ve Gümüş balığı bol miktarda bulunmaktadır.

222.jpg

KENDİNİZİ KIZILCA’NIN EŞSİZ DOĞASINA BIRAKIN

Kızılca Göleti harika bir doğa yapısına sahiptir. Etrafını çepeçevre saran çam ormanları ve yürüyüş yolları tam size göre. Ortalama derinliği 2 metre olan bu göl, çevresine düşen yağışlardan beslenmektedir. Toplu ulaşım aracıyla ulaşım bulunmazken, etrafında herhangi bir işletme bulunmadığı için önemli eşyalarınızı yanınızda götürmenizi ve yakında bulunan göle ismini veren Kızılca Köyü’nü de ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum