Ankaralılar isyan etti: 'Yeter Artık' Her gün bir otobüs arızası

Ankaralılar isyan etti: 'Yeter Artık' Her gün bir otobüs arızası

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait EGO halk otobüslerinin arızası bitmiyor. Akşam saatlerinde yaşanan olayda 393 hat numaralı otobüs Aktaş’ta yolun ortasında kaldı. Körüklü otobüsün içerisinde bulunan 100’e yakın Ankaralı isyan etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu taşıma araçlarına geçtiğimiz ay zam gelmiş, 9,5 TL olan toplu taşıma ücretleri bir anda 15 TL’ye kadar yükselmişti. Belediye, toplu taşımadan aldığı bu paralara rağmen otobüs bakımlarında eksik kaldı. Ankara’nın her noktasında günde pek çok otobüs arıza şikâyetinde bulunan Ankaralılar, isyan etti. Son olarak 393 hat numaralı otobüsün bugün akşam saatlerinde Aktaş’ta yolda kalması, 100’e yakın Ankaralıyı yolda bıraktı. Otobüsteki vatandaşlar, ‘yeter artık’ diyerek seslerini belediye yetkililerine duyurmaya çalıştı.

haber-1-001.jpg

SADECE OTOBÜS DEĞİL METRODA DA SIKINTI

2023 yılının ilk aylarından itibaren Ankara’da toplu ulaşım çok güç hale geldi. Belediyenin yeterli bakım ve onarım çalışmalarında bulunmaması üzerine Ankaralılar, yollarda ve metro duraklarında mahsur kaldı. Ankara’da hemen her gün otobüs ve metro arıza haberleri gelirken, vatandaşlar belediyeyi ve Mansur Yavaş’ı harekete davet etti. Gazetemiz; geçtiğimiz günlerde Sincan/Törekent metrosunda yaşanan arızayı da dile getirmişti.

haber-3.jpg

“İŞTEN ÇIKTIM, YORGUNLUKTAN ÖLÜYORUM”

Bugün akşam 18.00 sularında Aktaş’ta yaşanan otobüs arızasının ardından otobüsten indirilen Ankaralılar, gazetemize konuşarak isyanlarını dile getirdi. Birbirinden farklı yorumlar gelirken, başkentli vatandaşların sözleri şu şekilde oldu: “Akşam akşam bununla uğraşmak zorunda mıyız? İşten çıktım. Evime gitmeye çalışıyorum. Yorgunluktan ölüyorum.” Diğer bir vatandaş ise, “Ankara Büyükşehir Belediyesi zam yapmaya gelince 5 buçuk lira birden fiyat arttırmasını biliyor. Keşke otobüslere bakım yapmayı da bilseler” dedi.

haber-4.jpg

Olayın ardından Bentderesi Ankara Hastanesi istikametinde uzun araç kuyrukları oluşurken, EGO kurtarıcı aracının arızalanan otobüse yardıma geldiği görüldü.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum